Przejdź do forum
3bet preflop i miss...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 3bet preflop i missed board

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
510 Wyświetlenia
MuskTfujWruk
Oldschool Grinder

Mam spory problem z graniem w 3Betowanej puli gdy nie trafie boardu zarowno OOP ja i IP

powiedzmy ze mam AQ i jestem na SB.
Villan vpip:25 pfr: 22 steal: 30 Ft3bet: 65 AF: 2 podbija z CO
statystyki FtoCbet w 3betowanej puli nie posiadam bo na to trzeba miec sporo rąk przeciez zeby mozna sie bylo na tym opierac.

Przypadek 1
Flop 862r

Cbetujac pokazuje AIR moim zdaniem, przecwinik czesto da mi call z wieloma rekami. Na turnie jak nie trafie mam spory problem bo nastepny barrel kosztuje juz bardzo duzo. Jesli nie CBetuje sam zapewne sproboje ukrasc pule i mu sie to uda .

Przypadek 2
Flop KJ3r

Cbet jest konieczny poniewaz chce reprezentowac tego K i cbetowalbym za kazdym razem zeby chronic reke i zeby splacily nmie gorsze K nawet J

Przypadek 3
JsTs3x

Jesli mialbym reke takze CBEtowalbym i to sporo w celu ochrony.Jelsim ialbym AK lub AQs oczywiscie Cbetowalbym i gralbym o staki ale powiedzmy ze nie trafiam w kolor zupelnie. Na takim boardzie nie dosc ze czesto dostaje call to jeszcze czesto dostane raise.
Jesli nie Cbetuje to jakbym odpuszczal reke.

Kompletnie sobie nie radze z tymi 3betowanymi pulami. Na sofcie na jakim gram ludzie strasznie malo pasuja do Cbetow. Wydaje mi sie ze lepiej chyba
tylko mimo wszystko callowac PreFlop, nie budowac puli jesli nie trafie i grac c/c na flopach bezpiecznych oraz c/r na niebezpiecznych. To jest oczywisice zalezne od agresji przeciwnika i zasiegu ale dajcie jakies rady odnosnie gry missed flop in 3bet pot

pzdr

ps. gram nl40sh

6 odpowiedzi
MuskTfujWruk Autor wątku
MuskTfujWruk
Oldschool Grinder

a teraz gdy sam sprawdzam 3bet pre flop

Gram z kolesiem ktory na bank gra ze statami. Wie ze otwieram z LP dosc luzno i 3betuje w 15% ... Mam problem z kartami typu AJ AK AQ (KJ KQ tez chyba nie powinienem pasowac). Z pozycja jeszcze ok bo zagram po prostu call i zobacze FLOPA , chociaz i tak jak nie trafie to bede mial problem bo gosc wygladana solidnego TAGA. OOP to juz wogole nie wiem co robic. . Nie moge przeciez pasowac takich rak przed flopem OOP bo to by bylo zbyt slabe. Jesli zagram 4bet a on callnie i nie trafie flopa to CBet juz wiaze mnie z pula a odpuszczanie jest zbyt kosztowne

arturh
PokerStrategist

Jak nie jestescie deep to ci raczej nie kolnie 4beta więc imo przy jego 3bet 15% nie masz innego wyjścia jak go 4betować, zwłaszcza IP.
Dochodzisz do limitu gdzie AQ+ czy QQ masz wsuwę na pf.

sz3sz
Elite Grinder

normalnie zalezy od przeciwnika

ale na gracza ktory gra swoimi kartami lepiej grac straight forward

na nl100 moglbys triple barrelowac 825r z AQ repujac overpare, na nl10 po prostu bym odpuscil, od czasu do czasu zagralbym tylko fancy check/raise na takim boardzie vs tacy co chetnie kradna pota

na goscia ktory 3betuje cie luzno oop karty typu AJ/AQ/KQ to imo izi 4bet, callowalbym z pozycja tylko rece ktore byloby mi zal wyrzucic na pósz (typu KQs)

tak to moim zdaniem wyglada

MuskTfujWruk Autor wątku
MuskTfujWruk
Oldschool Grinder

Napisane przez sz3sz
normalnie zalezy od przeciwnika

ale na gracza ktory gra swoimi kartami lepiej grac straight forward

na nl100 moglbys triple barrelowac 825r z AQ repujac overpare, na nl10 po prostu bym odpuscil, od czasu do czasu zagralbym tylko fancy check/raise na takim boardzie vs tacy co chetnie kradna pota

na goscia ktory 3betuje cie luzno oop karty typu AJ/AQ/KQ to imo izi 4bet, callowalbym z pozycja tylko rece ktore byloby mi zal wyrzucic na pósz (typu KQs)

tak to moim zdaniem wyglada

Jesli to on mnie 3betuje
Mysle ze u takiego gracza mimo wszystko nic gorszego przy jego pószu
nie zobacze niz AA KK moze AK QQ. TO ze luzno 3betuje chyba nie oznacza ze pószuje tez dosc luzno. Z kartami typu AJ AQ jestem daleko z tylu i nie moge callnac. Czyli wszystkie rece typu KQs KJs ATs KTs musze foldowac na jego 3bet jesli jestem oop. To chyba lepiej wogole ich nie podbijac. Albo zmienic stol zeby nie siedzial za mna :D

sz3sz
Elite Grinder

jesli on 3betuje 15% vs steal
i zakladamy, ze pószuje tylko AA/KK to z reka typu A6o masz izi 4bet bo majac blockera on sfolduje na 4bet w okolo 95%

przy sizingu

open z BU 3bb, fold sb, resteal bb 11bb masz w puli 15bb, robisz 4bet blef do 24bb czyli twoj 4bet musi byc skuteczny ponad 61% czasu, a bedzie skuteczny w praktyce zdrowo ponad 90% - massive profit

Pule 3betowane nie różnią się niczym z punktu widzenia teorii i cbetowania. Ciągle to jest range vs board.
Jak uważasz, że Twój przeciwnik calluje dużo PP to cbetuj wysokie boardy, jak calluje dużo broadway cards to niskie. Jak nie pasuje z air to barreluj. Easy game :)