Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

32s

6 Posty
5 Użytkownicy
2 Reakcje
814 Wyświetlenia
aleasy77

PokerStars, Hold'em No Limit - $0.01/$0.02 - 6 players
Replay this hand on CardsChat - https://www.cardschat.com/replayer/124KbXg85

UTG: $2.45 (123 bb)
MP: $2.16 (108 bb)
CO: $4.38 (219 bb)
BU: $2.00 (100 bb)
SB: $2.50 (125 bb)
BB (Hero): $2.61 (131 bb)

Pre-Flop: ($0.03) Hero is BB with 2♠ 3♠
1 fold, MP raises to $0.06, CO calls $0.06, BTN calls $0.06, 1 fold, Hero calls $0.04

Flop: ($0.25) A♠ 4♠ 3♦ (4 players)
Hero checks, MP bets $0.12, CO raises to $0.60, BU folds, Hero raises to $2.55 (all-in), 2 players fold

Total pot: $1.57 (Rake: $0.05)
BB (Hero) wins $1.52

Preflop decyduje się na sprawdzenie w tym spocie. Na flopie trafiam parę + straight flush draw. MP cbetuje, CO przebija dość mocno (pierwszy raz z nim grałem, open limpował oraz często donkbetował za pota postflop niezależnie od struktury boardu). W tej sytuacji zdecydowałem się zagrać all in, ponieważ grając call będę miał problem gdy dostanę ponownie duży bet na blanku. Według mnie może mieć mocne ręce jak sety czy aces up jak również wyższe flush draw, ale też biorę pod uwagę jakieś Ax czy nawet coś gorszego, skoro bardzo często donkbetuje flopy za pota, więc tu może też poprzez agresję wyrzucić wszystkich z rozdania. Przy podawaniu zakresu dla samych rąk typu set, dwie pary, flush draw, wychodziło mi equity nieco ponad 45%.
Co sądzicie o tym spocie?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Heissenbberg

Fold pre

To, że często donkował flopa PSB nie ma znaczenia w sytuacji kiedy gość raisuje w mwp. Zwłaszcza, że mało z nim grałeś, masz małą próbkę, nie widziałeś SD, bo pewnie byś o tym wspomniał i równie dobrze mogło mu siadać i PSB tylko z top value

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Zapomniałem dodać, o jednym rozdaniu, które było w 3way action na flopie ace high gdzie był flush draw, też tak uderzył za pota wtedy, na turnie, gdzie zostały dwie osoby, spadła trzecia karta do koloru, ponownie uderzył za pota a vs raise zagrał fold. Aczkolwiek nie miałem pomocnych informacji co do showdown z tym graczem.

Odpowiedz
Cytat

Cześć,

Fold preflop byłby lepszy, bo ten suited connector jest za słaby.

Na flopie myślę, że all in jest OK, bo masz wystarczająco dużo equity. Na pewno nie ma sensu grać call.

Pozdr

Odpowiedz
Cytat
KochamSzczotePL

Folder pre jest dobry bo unikasz takich spotów. Na flopie allin or fold. Jeżeli masz jakies feq to allin jest spoko, jeżeli nie preferowalbym jednak fold.

Odpowiedz
Cytat
logan22

Preflop według mnie jest close. Można callować, można foldować. Natomiast po callu i na takim flopie nie myślałeś o leadowaniu? Ja bym to na pewno rozważył. Do niewysokiego raise'u (około 2.5x) można grać call. Natomiast gdy grasz lead/3bet all in albo check raise all in tak jak zagrałeś to wtedy tworzysz sobie close spot (nadziewasz się na top czyjegoś zakresu). Lepiej tego unikać, bo to są nieprofitowe sytuacje.

Odpowiedz
Cytat