Przejdź do forum
Zdublowanie wypłaty...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zdublowanie wypłaty z bankomatu

13 Posty
7 Użytkownicy
5 Reakcje
2,450 Wyświetlenia
BadBoy1989
Elite Grinder

Witajcie, kilka dni temu zrobiłem wypłatę w bankomacie w PL z karty netteler i na koncie widzę, że ta kwota została pobrana dwukrotnie, przez co moje saldo jest na -(z tego co się orientuję na mojej karcie nigdy nie mogłem zejść poniżej 0). Ktoś miał taką sytuację? Co powinienem w tej sytuacji zrobić? Wiele lat używam netellera i nigdy mi się taka historia nie przytrafiła.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
aldon7
Elite Grinder

Podłącze się bo myślę, że mamy podobny problem.

Wypłacałem 100$ z Netka na Revoluta i pobrało mi podwójnie.
Są 2 transakcje o różnych numerach zleceń. Na Rev oczywiście wjechało tylko 100$.

Spoiler

Support netka od 2 dni nie odpowiedział :(

Odpowiedz
Cytat
Tangau
Poker Player

Ta sama sytuacja (włącznie z ujemnym saldem), wysłałem im wczoraj maila. Odpisują z reguły po kilku dniach, także musimy się uzbroić w cierpliwość.

Niemniej, widocznie to jakiś powszechny błąd, także raczej nie ma się co martwić.

Odpowiedz
Cytat
krisQ7
PokerStrategist

Czyli widzę, że jest takich przypadków więcej. U mnie przed świętami płaciłem za paliwo, i normalnie zaksięgowało, a po tygodniu już widnieje jako podwójna transakcja.

Zobaczymy co support odpisze.

Odpowiedz
Cytat
Tangau
Poker Player
Spoiler

Przed momentem odpisali.

Btw rozumiem, że cudzoziemiec może walić takie błędy ortograficzne, nic niezwykłego, ale profesjonalizm wymagałby myślę, żeby chociaż używali autokorekty, bo mało poważnie to wygląda. :facepalm:

No ale trudno, ważne, że coś tam działają w tym temacie i nie odpisali po tygodniu, teraz pozostaje nam "zrozumienie i cierpliwość". :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
duff2511
PokerStrategist

Mam to samo. Jaka jest najszybsza forma kontaktu z supportem?

EDIT: Znalazłem australijski numer Netellera dostępny 24/5 i typek mówi, że najprawdopodobniej za 2 dni wszystko wróci do normy.

Gdyby komuś się chciało zadzwonić i ich ponaglić +61 2 8279 8643

Odpowiedz
Cytat
Szpila77
PokerStrategist

Ja już miałem tak kilka razy w przeciągu całego roku, i po kilku dniach zwracali.
Obecnie to już trwa od 2018-12-21 i dzisiaj dostałem maila:

Twój rachunek wymaga podjęcia działań

Twój rachunek NETELLER ma ujemne saldo i został przydzielony do naszego zespołu ds. windykacji w celu rozwiązania.

Zaloguj się do rachunku NETELLER , aby dowiedzieć się, ile wynosi zaległość. Możesz uregulować zaległą kwotę, wykonując jedno z poniższych działań:
Przelej pieniądze ze strony internetowej na rachunek NETELLER
Dokonaj wpłaty na rachunek przy pomocy jednej z opcji wymienionych w zakładce "Przelew"
Dziękujemy za zwrócenie uwagi na tą kwestię.

Uwaga: Jeśli ujemne saldo zostało zlikwidowane w ciągu ostatnich 2 dni, zignoruj ten e-mail.

dostaliście takiego maila?

i czy komuś już zwrócili pieniądze?

Odpowiedz
Cytat
duff2511
PokerStrategist

U mnie dalej bez zmian. Żeby móc wypłacić gotówkę musiałem wpłacić kilkaset dolców, by saldo konta było na plus.

Poczekam jeszcze kilkanaście godzin i dzwonię do nich.

Odpowiedz
Cytat
Szpila77
PokerStrategist

jak zadzwonisz, to napisz co się dowiedziałeś.

Odpowiedz
Cytat
duff2511
PokerStrategist

Niestety nic nowego się nie dowiedziałem - wiedzą o problemie, pracują nad tym i za około 2 dni powinni to ogarnąć.

Odpowiedz
Cytat
Pirate9999
PokerStrategist

Komuś zwrócili w końcu ten hajs ? Ja do nich pisałem 04.01.2019 ale nawet jeszcze nie odpisali. Zakładam że w weekend wolne, to może jutro odpiszą. Ale bardziej mi zależy na zwrocie kosztów, a nie na odpowiedzi że nad tym pracują. Ja mam w ogóle jakąś transakcję z 20 grudnia policzoną podwójnie.

Odpowiedz
Cytat
Tangau
Poker Player

Ja dostałem już zwrot, chyba w piątek.

Odpowiedz
Cytat
Pirate9999
PokerStrategist

Zalogowałem się właśnie na Netellera i również widzę że wczoraj dodali korektę i kasa zwrócona. Więc wygląda że problem rozwiązany.

Odpowiedz
Cytat