Przejdź do forum
zamrożona kaucja

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

zamrożona kaucja

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
706 Wyświetlenia
mattck

siemka,
u mnie dziwna sprawa. mianowicie płacąc kartą netka za wynajem auta we francji na lotnisku pobrali mi również kaucje czyli standardowa procedura.
i po oddaniu samochodu dostalem info ,ze wszystko ok i kaucja wraca na moje konto.cisnalem firme wynajmujaca ale od nich dostalem info i dokument gdzie wszystko ok i oni tych pieniedzy nie trzymaja. minął tydzien ,drugi i nic juz prawie miesiąc napisalem do netka i jakiego maila dostalem to jakis zart:
We have not received a credit reversal from the merchant/bank regarding this transaction. You will need to wait 180 days for this transaction to get declined and your funds to be reversed.

Now in the case that you do not want to wait the 180 days then the merchant/bank can request on your behalf a authorization cancellation. This request can be sent through Fax or e-mail. Fax # 1.403.230.1012 or scan the document and send it to cards@neteller.com

Please note that: MERCHANT/BANK should send the information to us directly, we will not process requests send by customers directly.

The MERCHANT/BANK must provide the following information:
1. Net+ Card Number
2. Card Holder Name
3. Transaction date
4. Transaction Authorization Code
5. Amount
6. Currency
7. Merchants’ manager name and telephone, so we can call in and confirm before we go ahead and decline the authorization.

Regards,
Can

czy ktos mial podobne sytuacje?czy jest tu jakis menager odpowiedzialny za netka?
prosze o pomoc

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi

sry za spam, duża taka kaucja?

Odpowiedz
Cytat
mattck Autor wątku
mattck

nie wiem co to ma za znaczenie?czy to by bylo 20$ czy 2k po prostu to rzuca dla mnie zly dzien na ich firme a tranzakcji przeprowadzam bardzo duzo .a kacuja ok 700$ dlatego nie chce tego odpuscic pewnie jakby to bylo 50$ to bym machnal reka bo szkoda nerowow.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez mattck
nie wiem co to ma za znaczenie?czy to by bylo 20$ czy 2k po prostu to rzuca dla mnie zly dzien na ich firme a tranzakcji przeprowadzam bardzo duzo .a kacuja ok 700$ dlatego nie chce tego odpuscic pewnie jakby to bylo 50$ to bym machnal reka bo szkoda nerowow.

Kurcze no ofence, to było tylko i wyłącznie z ciekawości (bo nigdy nie wynajmowałem samochodu) i również uważam, że kwota nie ma znaczenia i miałbym takie samo stanowisko jak ty!

Powodzenia i daj znać czy udało się coś ogarnąć :sdrink

Odpowiedz
Cytat

Hej,

w takim wypadku ja bym firmie wynajmującej przesłał odpowiedź od NETELLER i poprosił o powtórne przesłanie potwierdzenia zwolnienia kaucji. Być może ktoś u nich coś przeoczył i zaznaczył, że wysłał, a w rzeczywistości tego nie uczynił.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat