Przejdź do forum
z konta neteller na...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

z konta neteller na konto bankowe

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
947 Wyświetlenia
meffiulol
PokerStrategist

Witam ,
czekam na weryfikacje konta neteller i oczywiście na kartę później , ale chodzi mi o wypłątę z netellera na konto bankowe np. bzwbk albo pko . Czy ta opcja jest nie polecana ze względu na większe opłaty(przewalutwania itp) czy ze względu na to że raczej nie jest to bezpieczne ( US , zenzania podatkowe itp ) ?

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
kapelusznik
Oldschool Grinder

Hej,
tak na dobrą sprawę, jedna i druga opcja to prawda.
Podczas wypłaty na konto bankowe, opłata wynosi 10 $, gdzie przy wypłacie z bankomatu płacisz tylko 6 $. Zawsze to 4 $ zachowane dla siebie.

Drugą rzeczą jest, jak już wspomniałeś, ewentualny monitoring z US. Wiadomo, że raz na jakiś czas wypłacana kwota 1,000 czy 2,000 nie przykuje uwagi, ale przezorny zawsze ubezpieczony.

Jeśli nie pracujesz, a masz jakiś fajny miesięczny obrót z pokera, to też nie polecam robić akcji w stylu: wypłata z NETka, wpłata PLN na konto. Wpłaty też mogą być monitorowane, a jak będą regularne, to coś może zaśmierdzieć, bo skąd osoba np. ucząca się robi sobie wpłaty. Od rodziców? Sprawdzą konto/a rodziców i zobaczą, że coś nie gra i hyc, trzeba się tłumaczyć :P (Nie jestem specem w tym temacie, ale uważam, że taki scenariusz jest możliwy?)

Kartę NETka, jeśli już musisz używać, traktuj jako środek płatniczy w sklepach, internecie, a wypłatę traktuj jako konieczność :)

Odpowiedz
Cytat
meffiulol Autor wątku
meffiulol
PokerStrategist

Ok ok , dzięki wielkie , utwierdziłeś mnie w moich myślach jak to mniej więcej wygląda i działa . Pozdrówka :)

Odpowiedz
Cytat