Napisane przez NumberOne1
panowie dzisiaj dostałem informacje z bankomatu "bankomat nie obsługuje danego banku"
mieliscie cos podobnego ?
A jaki to był bank?
panowie dzisiaj dostałem informacje z bankomatu "bankomat nie obsługuje danego banku"
mieliscie cos podobnego ?
A jaki to był bank?
Napisane przez nobolandia
mieliscie cos podobnego ?A jaki to był bank?
Miałem tak raz w BZWBK, ale co ciekawe dzień później nie było tego problemu, w tym samym bankomacie. To raczej mała techniczka usterka. Chyba, że próbowałeś wypłacić w jakimś niszowym bankomacie
Pozdrawiam
Działa wam karta netka?? Bo właśnie musiałem oddawać swoje zakupy po nie przyjętej transakcji...
Hej Libera,
miałeś problemy tylko przy zakupach, czy również w przypadku wypłaty z bankomatu? Nie przekroczyłeś czasem dziennych limitów wypłat?
Pozdrawiam
Witam
Mam takie pytanie odnosnie limitow na karcie , mam status VIP podstawowy ostatnimi czasy mi sie nie zwiekszyl . Do tej pory myslalem zeby wyplacic z bankomatu wiecej niz 1k USD , trzeba uzyskac status GOLD i wtedy dzienny limit wyplat wskakuje na 3,3k USD .
Dzis przy wyplacie "z glupa " wpisalem sume na 5k zl ( 1,7kUSD~~) i przeszlo
. Wyplacilo bez problemow .
Mial ktos kiedys taki przypadek ? Nie zebym narzekal , poprostu jestem ciekaw.
Hej,
może jakaś awaria, bo nie widziałem żadnych wiadomości, aby limity wypłat zostały podniesione.
Pozdrawiam
Napisane przez dulek
Mam takie pytanie odnosnie limitow na karcie , mam status VIP podstawowy ostatnimi czasy mi sie nie zwiekszyl . Do tej pory myslalem zeby wyplacic z bankomatu wiecej niz 1k USD , trzeba uzyskac status GOLD i wtedy dzienny limit wyplat wskakuje na 3,3k USD .
W tej kwestii nic się nie zmieniło. Zawsze można rzucić okiem na tabelkę
https://help.neteller.com/app/answers/detail/a_id/2369/related/1
Tak że albo jednak zwiększył Ci się poziom VIP na gold, albo mamy tu do czynienia z jednorazowym błędem systemu
Natomiast 4k, o których pisze Sebkrol mogły się wydarzyć już całkowicie naturalnie, jako że przez ostatnie lata mieliśmy kilka sytuacji gdy chwilowy kurs wynosił więcej niż 3.33 pln/usd, a ten właśnie jest brany pod uwagę przy ustalaniu chwilowego limitu (ostateczna pobrana kwota jest już oczywiście średnią kursu z dnia zaksięgowania, nie ma tak różowo :))
Pozdrawiam
Gdy wypłacam to lepiej dać "przewalutowanie w PLN" , czy "Przewalutowanie w USD"?
Drugie pytanie w jakim bankomacie najtaniej sie wybiera?
moim zdaniem oni tego nie sprawdzaja albo cos im nie działa, kiedy wyplacalem 4k z konta pobralo grubo ponad 1k$ nie pamietam czy bylo to 1200 czy 1300
Hej Sebkrol,
na pewno sprawdzają, ponieważ ostatnio chciałem wybrać większą kwotę i nie dało rady wybrać więcej niż 750 € na raz. Poza tym dokładnie co do minuty była zablokowana kolejna wypłata z bankomatu i dopiero po upływie 24 godzin mogłem znowu wypłacić.
Pozdrawiam
a Ty masz poziom silver Vip na netellerze ?
Bo ja taki mialem kiedy wyplacalem powyzej 1k $.
Dzisiaj wyplacalem z euronetu i nie mialem zadnej opcji wyboru waluty i kursu banku, bylo po prostu - wypłać kwote. Nie wiem czy zrobilem cos zle ale zadne inene opcje nie wyskakiwaly. Tak samo bylo gdy probowalem wyplacic z bankomatu pko. Mam karte i konto w usd. Zdecydowalem sie wyplacic kwote w pln wpisalem 2800 - neteller pobral 954 $ więć wyszedl kurs 2,93 (w tym opłata netellera). Więc i tak chyba mnie nie oszukało nic.
Czy to prawda że MB nie pobiera prowizji za wypłatę z bankomatu?
Dzisiaj chciałem wypłacić kase z netka i za 3k chcieli pobrać 1024,16 (przy wyborze rozliczenia w pln) co daje szalony kurs 2,946 (nie biorąc pod uwagę 6usd standardowej opłaty za wypłatę, tak kurs byłby jeszcze gorszy) co przy aktualnym kursie 3,05-3,06 jest dość słabym wynikiem.
Dobrze że jest ograniczenie do 1k$ i transakcja nie została zaakceptowana.
Napisane przez baadnewz01
to przy wypłacie z bankomatu pobiera opłatę netka i prowizje bankomatu?
Hej,
Przy wypłacie pobierana jest prowizja za przewalutowanie 2.95% + dodatkowe 6$/4€ prowizji za wypłatę z bankomatu
Pozdrawiam
Witam Cię luck92
Niestety muszę Cię zmartwić. Standardowa opłata za wypłatę z bankomatu to 1,8 euro + ewentualna prowizja bankomatu (jeżeli dany bankomat pobiera prowizję).
Pozdrawiam