Przejdź do forum
Wyplata z bankomatu

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Wyplata z bankomatu

182 Posty
64 Użytkownicy
33 Reakcje
38.7 K Wyświetlenia
nobolandia
PokerStrategist

Napisane przez NumberOne1
panowie dzisiaj dostałem informacje z bankomatu "bankomat nie obsługuje danego banku"
mieliscie cos podobnego ?

A jaki to był bank?

Odpowiedz
Cytat
Urbi23
Oldschool Grinder

Napisane przez nobolandia

Napisane przez NumberOne1
panowie dzisiaj dostałem informacje z bankomatu "bankomat nie obsługuje danego banku"
mieliscie cos podobnego ?

A jaki to był bank?

Miałem tak raz w BZWBK, ale co ciekawe dzień później nie było tego problemu, w tym samym bankomacie. To raczej mała techniczka usterka. Chyba, że próbowałeś wypłacić w jakimś niszowym bankomacie

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
NumberOne1
Elite Grinder

zgadza sie wszystko juz ok

Odpowiedz
Cytat
Libera
Elite Grinder

Działa wam karta netka?? Bo właśnie musiałem oddawać swoje zakupy po nie przyjętej transakcji...

Odpowiedz
Cytat

Hej Libera,

miałeś problemy tylko przy zakupach, czy również w przypadku wypłaty z bankomatu? Nie przekroczyłeś czasem dziennych limitów wypłat?

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
dulek
Oldschool Grinder

Witam

Mam takie pytanie odnosnie limitow na karcie , mam status VIP podstawowy ostatnimi czasy mi sie nie zwiekszyl . Do tej pory myslalem zeby wyplacic z bankomatu wiecej niz 1k USD , trzeba uzyskac status GOLD i wtedy dzienny limit wyplat wskakuje na 3,3k USD .

Dzis przy wyplacie "z glupa " wpisalem sume na 5k zl ( 1,7kUSD~~) i przeszlo :happy: . Wyplacilo bez problemow .

Mial ktos kiedys taki przypadek ? Nie zebym narzekal , poprostu jestem ciekaw.

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol
Elite Grinder

ja miałem w zeszłym roku tylko poziom silver a tak samo 4k raz moglem wypłacić :)

Odpowiedz
Cytat

Hej,

może jakaś awaria, bo nie widziałem żadnych wiadomości, aby limity wypłat zostały podniesione.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Urbi23
Oldschool Grinder

Napisane przez dulek
Mam takie pytanie odnosnie limitow na karcie , mam status VIP podstawowy ostatnimi czasy mi sie nie zwiekszyl . Do tej pory myslalem zeby wyplacic z bankomatu wiecej niz 1k USD , trzeba uzyskac status GOLD i wtedy dzienny limit wyplat wskakuje na 3,3k USD .

W tej kwestii nic się nie zmieniło. Zawsze można rzucić okiem na tabelkę :)
https://help.neteller.com/app/answers/detail/a_id/2369/related/1

Tak że albo jednak zwiększył Ci się poziom VIP na gold, albo mamy tu do czynienia z jednorazowym błędem systemu

Natomiast 4k, o których pisze Sebkrol mogły się wydarzyć już całkowicie naturalnie, jako że przez ostatnie lata mieliśmy kilka sytuacji gdy chwilowy kurs wynosił więcej niż 3.33 pln/usd, a ten właśnie jest brany pod uwagę przy ustalaniu chwilowego limitu (ostateczna pobrana kwota jest już oczywiście średnią kursu z dnia zaksięgowania, nie ma tak różowo :))

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Matteusz21
Legacy Member

Gdy wypłacam to lepiej dać "przewalutowanie w PLN" , czy "Przewalutowanie w USD"?

Drugie pytanie w jakim bankomacie najtaniej sie wybiera? :milord:

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Wybierasz w PLN, bez różnicy który bankomat.

Odpowiedz
Cytat
Matteusz21
Legacy Member

Dzięki za szybką odpowiedz ++ :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol
Elite Grinder

moim zdaniem oni tego nie sprawdzaja albo cos im nie działa, kiedy wyplacalem 4k z konta pobralo grubo ponad 1k$ nie pamietam czy bylo to 1200 czy 1300

Odpowiedz
Cytat

Hej Sebkrol,

na pewno sprawdzają, ponieważ ostatnio chciałem wybrać większą kwotę i nie dało rady wybrać więcej niż 750 € na raz. Poza tym dokładnie co do minuty była zablokowana kolejna wypłata z bankomatu i dopiero po upływie 24 godzin mogłem znowu wypłacić.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol
Elite Grinder

a Ty masz poziom silver Vip na netellerze ?

Bo ja taki mialem kiedy wyplacalem powyzej 1k $.

Odpowiedz
Cytat
miron666
PokerStrategist

Dzisiaj wyplacalem z euronetu i nie mialem zadnej opcji wyboru waluty i kursu banku, bylo po prostu - wypłać kwote. Nie wiem czy zrobilem cos zle ale zadne inene opcje nie wyskakiwaly. Tak samo bylo gdy probowalem wyplacic z bankomatu pko. Mam karte i konto w usd. Zdecydowalem sie wyplacic kwote w pln wpisalem 2800 - neteller pobral 954 $ więć wyszedl kurs 2,93 (w tym opłata netellera). Więc i tak chyba mnie nie oszukało nic.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01
Oldschool Grinder

to przy wypłacie z bankomatu pobiera opłatę netka i prowizje bankomatu?

Odpowiedz
Cytat
luck92
Elite Grinder

Czy to prawda że MB nie pobiera prowizji za wypłatę z bankomatu?

Dzisiaj chciałem wypłacić kase z netka i za 3k chcieli pobrać 1024,16 (przy wyborze rozliczenia w pln) co daje szalony kurs 2,946 (nie biorąc pod uwagę 6usd standardowej opłaty za wypłatę, tak kurs byłby jeszcze gorszy) co przy aktualnym kursie 3,05-3,06 jest dość słabym wynikiem.

Dobrze że jest ograniczenie do 1k$ i transakcja nie została zaakceptowana.

Odpowiedz
Cytat
Urbi23
Oldschool Grinder

Napisane przez baadnewz01
to przy wypłacie z bankomatu pobiera opłatę netka i prowizje bankomatu?

Hej,

Przy wypłacie pobierana jest prowizja za przewalutowanie 2.95% + dodatkowe 6$/4€ prowizji za wypłatę z bankomatu

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
szczelon
PokerStrategist

Witam Cię luck92

Niestety muszę Cię zmartwić. Standardowa opłata za wypłatę z bankomatu to 1,8 euro + ewentualna prowizja bankomatu (jeżeli dany bankomat pobiera prowizję).

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat