Przejdź do forum
wypłata pieniędzy z...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

wypłata pieniędzy za granicą?

8 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,329 Wyświetlenia
tematznany
Oldschool Grinder

Cześć!
Wybieram się w przyszłym tygodniu za granicę konkretnie do Chorwacji.
Zastanawiam się jak lepiej zrobić czy wypłacić w Polsce kasę i wymienić w kantorze tutaj albo w Chorwacji czy może wypłacić tylko trochę na podstawowe wydatki i pobierać pieniądze z bankomatu za granicą?
Dodam że posiadam konto w NET+ w walucie E.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
GregWawelski
Oldschool Grinder

I tak stracisz na przewalutowaniu i tak, o ile Net+ działa w Chorwacji. Jeśli jedziesz samochodem to najsensowniej byłoby chyba wyciągnąć kasę po drodze w jednym z krajów eurolandu :)

Odpowiedz
Cytat
sz3sz
Elite Grinder

wyplac euro w austrii <ok>

Odpowiedz
Cytat
SJS
SJS
Elite Grinder

Witam.

Ja dla własnego komfortu wolałbym wypłacić środki w Polsce i wymienić na miejscu PLN na HRK. Karta Netellera działa w każdym bankomacie, który obsługuje karty firmy MasterCard.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
PawelWi
PokerStrategist

To i ja przy okazji zapytam. Mam kartę w USD i wybieram się w najbliższym czasie do USA. Wolę się upewnić że nie będą mnie kroić jak będę płacił dolarami ;)

Odpowiedz
Cytat
Mooris
PokerStrategist

Hej

Nie, nie będą Cię kroić, ponieważ przy płatności kartą nie jest pobierana jakaś wielka opłata.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
evog
Elite Grinder

A te karty z NET i Skirilla działają w USA?
Gdzieś słyszałem że komuś zablokowali konto Netellera gdy wchodził na stronę internetową netka w USA.

Odpowiedz
Cytat

Hej evog,

to są dwie różne sprawy.

Karty możesz używać na całym świecie, wszędzie, gdzie jest akceptowana MasterCard i nie będzie żadnych problemów.

Natomiast na swoje konto na NETELLER możesz logować się tylko z IP kraju zamieszkania (adres, jaki podałeś na swoim koncie). Jeśli logujesz się z innego kraju to konto jest automatycznie blokowane i musisz przesyłać dokumenty tożsamości oraz wyjaśniać całą sprawę.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat