Przejdź do forum
Różnica w wypłatach...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Różnica w wypłatach skrill/neteller

5 Posty
3 Użytkownicy
3 Reakcje
1,741 Wyświetlenia
przemek20011
PokerStrategist

Może kogoś ten wątek zainteresuje, bo sam miałem takie dylematy a nigdy nie było konkretnej odpowiedzi. Dziś sam zweryfikowałem jak najkorzystniej wypłacać $$ z P*.

Mam P* w $
Skrill w zł
Neteler w $

Wypłata z P*-----> skrill w zł wychodzi 1 $- 3.87 zł
Wypłata z P*---->neteler$ bez oplat
Neteller wyplata w bankomacie z przewalutowaniem w zł( lewa strona bankomatu) 1 $-3.91 zł
Neteller wyplata w bankomacie z przewalutowaniem w $$$( prawy przycisk w bankomacie) 1$-3.54 zł

Do tych cen nie są doliczone opłaty portfeli za wypłatę, ale za wypł 400 zł w skrillu zapłaciłem 7 zł opłat, a za wypłatę 250 zł w neteller zapłaciłem 1,12$

Stan na dzień 16.02.2017 roku cena $ w cinkciarz 4.04 zł

Mam nadzieję że będzie to pomocny post. Z tego wynika że najbardziej opłaca się mieć konto na P* w $$ netelera w $$ i wypłacać w bankomacie po przewalutowaniu na zł .

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

Czy jest różnica w jakim bankomacie się wypłaca?

Odpowiedz
Cytat
przemek20011 Autor wątku
przemek20011
PokerStrategist

Napisane przez retrograde87
Czy jest różnica w jakim bankomacie się wypłaca?

Tego nie sprawdzałem, zaktualizuje kiedyś ja wypł robiłem w bzwbk

Odpowiedz
Cytat
xDUSZEK
Elite Grinder

Momencik, ale teraz jest zrobione chyba tak, że opłata to %% wypłacany od danej kwoty, więc przy wypłacie 400 pln a 250 pln ta opłata będzie się różnić. Ktoś już robił test (ktoś musiał się poświęcić :coolface: ) i kurs, który oferuje nam bank jest naprawdę dużo gorszy od tego, który oferuje nam Skrill.

Jest też inna opcja, dla bardziej zaawansowanych:

Spoiler

P* -> Skrill -> Portfel BitCoin -> Wypłata bez karty w bankomacie euronet ale nie chciałbym tego tutaj poruszać, tym bardziej, że przy niskich przelewach opłaty są horrendalnie wysokie przez co jest to zdecydowanie nieopłacalne.

Odpowiedz
Cytat
przemek20011 Autor wątku
przemek20011
PokerStrategist

Napisane przez SooNicee
Momencik, ale teraz jest zrobione chyba tak, że opłata to %% wypłacany od danej kwoty, więc przy wypłacie 400 pln a 250 pln ta opłata będzie się różnić. Ktoś już robił test (ktoś musiał się poświęcić :coolface: ) i kurs, który oferuje nam bank jest naprawdę dużo gorszy od tego, który oferuje nam Skrill.

Jest %% od wypłaty ale te kwoty są podane bez opłaty dla portfeli. Tak dla porównania wypłacałem też dziś z bankomatu 1kzł i opłata była 4,82$ neteller

wyciąg z netellera

Obowiązująca stawka za konwersję waluty 1 PLN = 0.25528339 USD

wyciąg z skrila

Według kursu wymiany: 1 USD = 3.872891 PLN

Wiec bank>skrill

Odpowiedz
Cytat