Przejdź do forum
opłaty w neteller

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

opłaty w neteller

12 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
5,580 Wyświetlenia
anik811

Posiadam konto neteller od dawna. Po zalogowaniu na stronie jako walutę mam PLN. Karta jest w USD. Podczas wypłaty z bankomatu 2k zł płacę 15 zl opłaty manipulacyjnej, i ponad 200zl za 2 przewalutowania.

co zrobic aby te opłaty nie były tak wysokie? Podobno przy wypłacie w walucie karty tzn. USD nie było by tych przewalutowań. Tylko czy wówczas na rachunku głównym neteller tez powinno być USD.

Co robić? doradźcie.

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi

Cześć anik811,

skontaktuj się z supportem NETELLER i poproś o zmianę waluty konta. Wówczas zostanie otworzone całkiem nowe konto w walucie, którą wybierzesz. Konto to musi przejść weryfikację, zanim będziesz mógł z niego w pełni korzystać.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
anik811 Autor wątku
anik811

Tylko proszę mi powiedzieć aktualne konto neteller mam na statusie SILVER VIP. podobno na tym statusie mogę mieć dwie waluty na koncie. Czy to prawda?

aby nie było tych przewalutowań konto musi być w tej samej walucie co karta, czyli w moim przypadku USD

Odpowiedz
Cytat

Witam,

zgodnie z informację na stronie NETELLER, użytkownicy VIP jako jedyni mają przywilej posiadania kilku rachunków walutowych. Jeśli więc masz status VIP Silver, to możesz skorzystać z tej usługi.

Tak, aby uniknąć przewalutowań w operacjach pomiędzy kartą i kontem, karta musi być w tej samej walucie, co waluta konta.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
anik811 Autor wątku
anik811

Posiadam juz drugie konto w USD. Nic nie trzeba było weryfikować. Tylko koleś
od nich zadzwonił i powiązał oba moje konta. I woli wyjaśnienia, na stronie Neteller pisze, że mozna mieć kilka rachunków ale tak naprawde mozna miec ich tylko max. 2.

Odpowiedz
Cytat

witam.

podpinam się pod temat.

Posiadam konto neteller od dawna, służy mi ono do przenoszenia rolla z roomu do roomu. W najbliższym czasie wyjeżdżam i raczej robie sobie przerwę od pokera i musze moj roll przenieść w bezpieczne miejsce. Niestety moj poker room (titan) do tego się nie nadaję, bo po pewnym okresie bez gry zaczynają pobierać jakieś tam opłaty. Chciałem przenieść rolla na netellera i np. po 3-4 miesiącach znowu z nich skorzystać. Czy z konta będą pobierane jakieś prowizje ?

Odpowiedz
Cytat
smoku

Witaj MarekOTT.

NETELLER nie pobiera opłat za prowadzenie rachunku, który jest aktywny. Jednak po nieaktywności wynoszącej 14 miesięcy zostaje pobierana opłata do 30$ z środków zgromadzonych na rachunku. Jeśli konto jest puste, opłata nie jest pobierana.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Nie korzystałem z Netellera ponad póltora roku i teraz będzie mi potrzebny. Problem w tym, że mają tam opłate administracyjną 30$ za nie korzystanie z konta przez 14 miesięcy. Stan konta mam 0$, czy jeśli wpłacę 30$ to automatycznie mi kasę zabiorą na poczet tej opłaty administracyjnej? Czy wstecz ta opłata nie działa? Może ktoś testował? Support dokładnie mi tego nie wytłumaczył, przysłali tylko to co na stronie jest. A tam niejasno jest to napisane.

Jeśli nie korzystasz z rachunku NETELLER przez okres 14 miesięcy z zachowaniem na rachunku salda, obciążymy Cię opłatą administracyjną w wysokości do 30 USD. Miesiąc wcześniej otrzymasz o tym powiadomienie pocztą e-mail. Opłata ta będzie naliczana raz w roku aż do momentu, gdy skorzystasz z rachunku lub saldo rachunku osiągnie zero.

NETELLER nigdy nie spowoduje przejścia Twojego rachunku na saldo ujemne. Jeśli skorzystasz z rachunku przed 15 dniem przyszłego miesiąca, opłata nie zostanie naliczona. Jeśli masz poniżej 30 USD lub równowartość tej kwoty na rachunku NETELLER, obciążymy Cię tylko posiadaną kwotą, pozostawiając rachunek na saldzie zerowym. Nigdy nie obciążymy opłatą administracyjną Twojej karty kredytowej ani rachunku bankowego.

Opłata zostanie naliczona niezależnie od tego, czy Twój rachunek jest otwarty, czy zamknięty, o ile pozostało na nim jakiekolwiek saldo.

Aby uniknąć tej opłaty, zaloguj się do rachunku i przeprowadź tranzakcję. Może to być dowolna tranzakcja. Może to być wpłata, przelew do znajomego, przelew do lub z innej witryny www albo wypłata pozostałych środków.

Odpowiedz
Cytat

Cześć TroyLuk,

sam tego jeszcze nie testowałem na własnej skórze, bo aż tak długo konto nigdy nie bywało nieaktywne, dlatego mógłbym Ci jedynie udzielić odpowiedzi bazującej na FAQ na stronie NETELLER.

Jeśli odpowiedź od supportu NETELLER Cię nie satysfakcjonuje, prześlij jeszcze raz zapytanie z prośbą o podanie dokładnej kwoty, która będziesz musiał zapłacić.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Sprawdziłem na własnej skórze. ;) Wpłaciłem 30$ i nie pobrali nawet centa. :) Także jeśli ktoś ponad 14 miesięcy nie korzystał z Netellera, to może bez obaw wrócić i nie poniesie żadnych kosztów. Opłata administracyjna jest pobierana tylko wtedy, gdy ktoś nie korzystał z Netellera przez 14 miesięcy i zostały mu jakieś środki na koncie. Wtedy zabierają 30$, lub mniejszą kwotę, która została na rachunku.

Odpowiedz
Cytat

Hej TroyLuk,

a jak dlugo pieniądze leżały na koncie? Możliwe, że taka opłata jest pobierana raz dziennie i jeśli po wpłacie od razu wypłaciłeś pieniądze, to dlatego nic nie pobrało.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Wpłaciłem 30$ i od razu 25$ przesłałem do kasyna. A pozostałe 5$ mam dalej na rachunku.

Odpowiedz
Cytat