Przejdź do forum
Opłata za nie korzy...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Opłata za nie korzystanie z konta

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
2,213 Wyświetlenia
negreynolds
Legacy Member

Witam
Mam problem:
Założyłem konto na Neteller. Nic jeszcze nie wpłacałem, nic tam nie robiłem, tylko założyłem konto i to wszystko.
Później dowiedziałem się że istnieje coś takiego jak opłata za nie korzystanie z konta:

"Nieużywanie konta Neteller przez okres 14 miesięcy spowoduje naliczenie opłaty administracyjnej (Inactive Administrative Fee) w wysokości do 30 USD (lub równowartość tej kwoty w innej walucie)."

Jak to wygląda? W jaki sposób będę obciążany opłatą? Czy będzie to następowało tylko jak będę miał środki na koncie czy będę nękany w inny sposób?

7 odpowiedzi
alien67
Oldschool Grinder

Zadzwoń na infolinie po polsku, oni oddzwaniają, podziel się odpowiedzią.

I jak dowiedziałeś się czegoś??

Blutteufel
PokerStrategist

Pobierana jest opłata do 30 USD. Czyli jeśli masz 30USD lub mniej, to tracisz całą kasę na Neteller. Jeśli masz więcej, pobierają 30USD. Jeśli nie masz środków na koncie, opłata nie zostanie pobrana.

negreynolds Autor wątku
negreynolds
Legacy Member

Dokładnie tak jak odpowiedział kolega powyżej. Dostałem taką odpowiedź od supportu.

Hej negreynolds,

dziękuję Blutteufel za pomoc.

Pozdrawiam.

alien67
Oldschool Grinder

mam to po ang.

z końcówki kumam że należy pod koniec okresu 14 miesięcy zrobić jakiś ruch na koncie, wypłatę do pokerroomu lub odwrotnie.

Thank you for your email.

If you do not use your NETELLER account for 14 months and retain a balance in your account, you will be charged an administrative feeofup to $30 USD on the available balance.You will be notified of this one month in advance by email.This fee will be charged annually until you either use your account or the account balance reaches zero.

NETELLER will never cause your account to go into a negative balance. If you use your account prior to the 15th of the upcoming month the fee will not be charged.If you have less than 30 USD or equivalent remaining in your NETELLER account, we will only charge you the amount you have left, leaving your account with no balance remaining.

The fee will still be charged regardless of whether your account is open or closed, as long as a balance is remaining.

To avoid being charged any fee, simply sign in to your account and make a transaction. Any type of transaction will do. You can deposit, transfer to a friend, transfer to or from another website, or simply withdraw your remaining funds.

Czyli najlepiej nie mieć nic na koncie ? czy to nas uchroni przed pobraniem jeśli już jakaś kasa się pojawi po 15 miesiącach ?

Hej alien67,

tego to ja niestety nie wiem. Nie mam pojęcia, czy ich obliczenia działają wstecz i pamiętają, że mieli od Ciebie pobrać opłatę za nieaktywne konto.

Pozdrawiam.