Przejdź do forum
Neteller weryfikacj...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Neteller weryfikacja

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,357 Wyświetlenia
ChazBen

Witam!

Piszę tutaj bo do działu "neteller" chyba nikt nie zagląda.

Tydzień temu zrobiłem konto na netku i wysłałem im zdjęcia dowodu osobistego. Żadnej reakcji z ich strony nie było więc napisałem do supportu, odpisali, żebym wysłał zdjęcia na membersecurity@neteller.com. Tak też zrobiłem, najpierw jednak zamazałem zdjęcie twarzy i dolną cześć z tyłu dowodu, tak jak mają podane na ich stronie. Oto, jaką odpowiedź dostałem:

Please provide us with another image of your documentation with no information/ id photo blocked out as we require all of it to be visible to complete your account verification. If there is a flash obstructing any details
on you identification please submit another photo.

If you need any other information, please do not hesitate to contact us

Kind regards,

Nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale mam wysłać zdjęcia bez zamazanych informacji, tak? Czy ktoś miał taką sytuację? Co zrobić?

Proszę o pomoc ;)

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
Pomarancza

Witam!

Przeniosłem wątek do odpowiedniego działu, gdyż nie jest onzwiązany z pytaniami początkujących, na przyszłość radzę, mimo wszystko, zakładać tematy w odpowiednich działach.

Odnośnie tematu: Wychodzi na to, że proszą o pełne zdjęcie dowodu. Polecam skorzystać ze skanera i wysłać mi zeskanowy dowód bez zamazywania danych. Jeżeli możesz podaj link do strony, gdzie jest napisane by zamazać te dane. W tym mailu wychodzi na to, że wszystko ma być widoczne.

Pozdrawiam, Pomarancza.

Odpowiedz
Cytat
ChazBen Autor wątku
ChazBen

https://help.neteller.com/app/answers/detail/a_id/3947

Tu jest link, nie wiem, czy trzeba być zalogowanym, żeby go zobaczyć. Loguje się na konto, klikam u góry "nie zweryfikowano", i tam mam wybrać dokumenty do przesłania, jest tam taka ramka z najczęściej wysyłanymi dokumentami i jest tam dowód osobisty, wystarczy kliknąć i są zdjęcia dowodów z zamazanymi zdjęciami. Może niech napisze ktoś, kto ma zweryfikowane konto, czy wysyłał dokumenty ze zdjęciem

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Witaj ChazBen,

Zauważ, że Ty wysyłasz skan dowodu, który nie będzie publicznie udostępniony. Co więcej, zobaczy go tylko wyznaczona do tego osoba w Neteller. Jest to standardowa procedura, która występuje także na innych poker roomach oraz na PokerStrategy.com.

Zdjęcia, które przedstawił Neteller na swojej stronie są widoczne dla każdego i trochę nierozsądnie byłby ze strony Netellera gdyby udostępniał czyjeś prawdziwe dane. Dlatego zostały ukryte.

Zawsze wysyłam dokumenty ze zdjęciem oraz wszystkimi numerami. Ukrywam tylko swój podpis.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
ChazBen Autor wątku
ChazBen

Ahh więc chodziło tam tylko o niepokazywanie publicznie zdjęć, ok ;) Czyli zakryje tylko podpis i im wyślę.

Dzięki za pomoc ;)

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza

Napisane przez ChazBen
Ahh więc chodziło tam tylko o niepokazywanie publicznie zdjęć, ok ;) Czyli zakryje tylko podpis i im wyślę.

Dzięki za pomoc ;)

Podpis i zdjęcie na przykładzie podanym na stronie jest zakryty dlatego, że są to poufne dane osoby, która udostępniła swój dowód jako przykład.

Natomiast Ty wysyłając skan dowodu musisz pozostawić wszystkie miejsca widoczne, żeby można było zweryfikować Twoje dane, więc nic nie zakrywaj, po prostu wyślij skan/zdjęcie dowodu z obu stron.

Pozdrawiam, Pomarancza.

Odpowiedz
Cytat
sfeter

SKND

Odpowiedz
Cytat
farciarz91

do usunięcia

Odpowiedz
Cytat