Przejdź do forum
Neteller! Mega prob...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Neteller! Mega problem!!!

32 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
3,671 Wyświetlenia

Witam. Mam mega problem z kontem NETELLER. Wypłaciłem kasę z party poker (400$ jeśli to istotne). Wszystko pięknie ładnie do czasu kiedy chciałem zrobić przelew na inne konto. Nagle bach: konto zostało zablokowane z powodu bezpieczeństwa. I teraz chcą ode mnie jakiś rachunek. I co ja mam zrobić jak mam 18 lat i mieszkam z rodzicami...? wszystkie rachunki są na nich. Miał ktoś podobny problem? boje się bo 1000zl dla mnie na ulicy nie leży... Proszę o jakieś porady jak to rozwiązać .

31 odpowiedzi
imgoingtomirage

Myślę, że faktura jest ok, albo wyciąg z konta bankowego.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Neteller koniecznie chce rachunek telefoniczny z widocznym numerem telefonu. Telefon jest na kartę i co ja mam zrobić? co radzicie?

ksantypka

Napisać im, że masz prepaida więc nie masz jak przedstawić rachunku. Idźdo biedry, weź fakturę i masz dowód, inaczej jeśli umowy są na rodziców to nic nie wymyślisz raczej

Refic

do czasu kiedy chciałem zrobić przelew na inne konto.

Sprecyzuj może dokładniej o co chodzi z tym innym kontem, tak aby w przyszłości ktoś nie popełnił podobnego błędu jeśli to błąd.
A co do rachunku to tak jak już wyżej napisano. Idź np. do empiku kup coś poproś o rachunek i powinno być ok. Wyjaśnij też supporttowi swoją sytuację. Pisz najlepiej tutaj. pokerstrategy@neteller.com

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Pisałem do netellera właśnie, że nie jestem w stanie przedstawić takiej faktury, to mi odpisali, że chcą koniecznie rachunek telefoniczny, tak jakby nie przeczytali mojej wiadomości, więc napisałem drugi raz i zobaczymy co mi teraz napiszą. ,,With regards to your inquiry, your account has been closed for a security verification. We would need you to provide a telephone bill showing ownership of the telephone number you registered on your NETELLER account. This could be an online statement or scanned paper statement. Please email it to accountsurveillance@NETELLER.com. Once reviewed your account will be reopened. " Napisali mi coś takiego... więc myślicie, że może być faktura ze sklepu? Bo nie wiem skąd mam wyczarować telefoniczną, było by to oszustwo jeśli przez to miałbym stracić swoje pieniądze. Jest taka możliwość?

A co do przelewu: Był to najzwyklejszy przelew kwoty 65E, za pierwszym razem poszło, a za 2 już nie. A może problem jest w tym, że konto na, które przelewałem ma taki sam numer kontaktowy? Tyle, że w regulaminie nie ma zakazu...

Winnc

No na to wychodzi :/.
Teraz to po prostu wygląda z ich strony, jakbyś miał 2 konta (ten sam numer kontaktowy).
Po co Ci dwa konta? :P

Refic

Dlatego pewnie chcą ten rachunek telefoniczny bo wysłałeś kasę na konto które ma taki sam nr telefonu? Dobrze zrozumiałem?
Pisz do nich meile tak długo aż zrozumieją że masz telefon na kartę i nie masz możliwości przedstawienia takiego rachunku.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No dobrze zrozumiałeś. Kumpel robił konto, a nie miał wtedy telefonu i wpisał mój numer, bo to było obowiązkowe pole. Robią problem jakbym ukradł grube miliony, nie wiem, że nie wystarczyłoby wysłać dowodu. Przecież nie każdy ma telefon... może zadzwonię do nich jak dalej nie będzie rezultatu.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

I znowu napisali mi to samo...Że niestety bez rachunku konto nie będzie mogło zostać ponownie otwarte. Myślicie, że pieniądze przepadną?

zmkpr0

Zamów rozmowę z nimi i im wytłumacz / odpisz im i wyjaśnij cała sytuację z kumplem, że to Twój telefon / sprawdź, czy możesz zarejestrować swojego prepaida i dostać jakieś potwierdzenie od operatora, że to Twój numer.

makusik

nauczka na przyszlosc, nie kombinowac, po co kumpel podawal twoj numer telefonu, teraz ty masz klopoty, nie klamac nie kombinowac, czytac ze zrozumieniem a wtedy uniknie sie klopotow

Cześć Kacper

Nie widzę innego wyjścia - próbuj dalej się z nimi skontaktować i wyjaśnić sprawę.

Może poproś ich, żeby zadzwonili do Ciebie.

Pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Myślicie, że jak napiszę do nich żeby odesłali moje pieniądze na PartyPoker skąd przyszły to zrobią to? dzięki wszystkich za odpowiedzi i chęć pomocy:)

Ringo7030

Watpliwa sprawa. Ja mam ten sam problem bo zlecilem wyplate kasy (nie na netllerze) i chca skan dowodu oraz rachunek np gazu) problem w tym ze mieszkam z rodzicami :/

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No skan dowodu to dla mnie akurat nie problem, jakiś rachunek z gazu nie przejdzie jeśli będzie adres i wszystko, tylko imię inne? Jak to planujesz rozwiązać?

Ringo7030

Wlasnie napisalem do nich w tej sprawie z pytaniem czy moge wyslac im rachunek gazu ktory jest skierowany do moich rodzicow.. czekam teraz na odpowiedz. A tak w ogole to po cholere im to? Juz teraz dowod nie wystarczy?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Sam chciałbym to wiedzieć... mam tylko nadzieje, że odzyskam swoje pieniądze i podziękuje im za współpracę. Nie wydaje mi się, że mogą tak zablokować konto i pieniądze zabierają... mam nadzieje,że odeślą... Miałbym sprawę, daj mi znać co Ci odpisali:) jak ja się coś dowiem to też dam i może jakoś to załatwimy...

Ringo7030

Juz mi opisali powiedzieli ze nie ma problemu moge zeskanowac rachunki ktore sa na rodzicow chca miec tylko pewnosc ze sa tam takie same dane na jakich zajerstrowalem sie na ich strone. Wiec w supporcie netellera nie pracuja jakies kutasy nie maja racjonalego powodu zeby sie nie zgodzic abys wyslal im rachunki na twoich rodzicow skoro to sluzy tylko i wylacznie sprawdzeniu czy adres zamieszkania sie zgadza ;)

Refic

Napisane przez kacperzieba777
Sam chciałbym to wiedzieć... mam tylko nadzieje, że odzyskam swoje pieniądze i podziękuje im za współpracę. Nie wydaje mi się, że mogą tak zablokować konto i pieniądze zabierają... mam nadzieje,że odeślą... Miałbym sprawę, daj mi znać co Ci odpisali:) jak ja się coś dowiem to też dam i może jakoś to załatwimy...

Ale oni to właśnie robią ze względów bezpieczeństwa. Dla twojego i mojego dobra. Gdybyś sam najpierw nie pozwolił koledze skorzystać ze swojego telefonu to nie było by teraz takich problemów. Zrób tak samo jak RingoStarrr. Mam nadzieję że sprawa się szybko rozwiąże.