Przejdź do forum
Neteller duża prowi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Neteller duża prowizja

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
877 Wyświetlenia

Przy wypłacie zauważyłem że Neteller ma złodziejską prowizję przy wypłacaniu małych kwot mniejszych niż 100$. Wypłacałem ostatnio coś ponad 200$ z wszystkimi opłatami wyszło ponad 50zł (za wypłatę 10$ i chyba 6-7$ za przewalutowanie) także o wypłacaniu mniejszych kwot chyba nie ma mowy bo prowizja zeżre większość.

Tu mam kilka pytań do osób które regularnie wypłacają przez Netka

Czy prowizja jaką neteller pobiera oraz kwota za przewalutowanie jest w jakiś sposób uzależniona od metody wypłaty oraz od kwoty którą wypłacamy ? Czy jest jakaś metoda dzięki której wypłacanie będzie mniej kosztowne ? Jakie są prowizje od wypłaty na Skrill'u ?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi

Hej WeakTight27,

zauważ, że za używanie bankomatu musisz płacić 4€/6$, co jest znaczną częścią sumy, którą wymieniłeś. Dlatego nie opłaca się wybierać małych kwot, lecz od razu większą, gdyż wypłacając 2 razy po 100 $, zapłacić o 6 $ więcej, niż jeśli od razy wypłaciłbyś 200 $. Opłata za przewalutowanie pozostanie taka sama.

Co do opłat na Skrillu, to jest tam nieznacznie niższa opłata za przewalutowania (1,99%, od 25.05. 2,49%), ale opłata za korzystanie z bankomatu jest taka sama.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ja wypłacałem z Netellera na moje konto bankowe, jestem ciekawe jak wygląda płatność kartą i prowizje. Czy to jest karta którą można płacić tylko w terminalu czy karta bankomatowa ? jak wygląda prowizja za wypłatę i przewalutowanie ?

Odpowiedz
Cytat

Hej,

kartą możesz zapłacić wszędzie, gdzie widnieje znaczek MasterCard. Opłata za przewalutowanie w przypadku używania karty wynosi 2,95%. Jeśli płacisz kartą w terminalu, to odpada opłata za korzystanie z bankomatu (opisane w poprzednim moim wpisie).

Wszystkie prowizje masz wyszczególnione na poniższej stronie:

-> Opłaty na NETELLER

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat