Witam
Założyłem już konto na Neteller, mam kartę, kasę na koncie i chce przelać. Moje pytanie jak to wszystko teraz robić, żeby zachować tą anonimowość przed urzędem skarbowym?
jeżeli chcesz przelać z konta bankowego na konto Neteller to normalnie przelewaj - posiadanie konta Neteller nie jest przestępstwem
natomiast jeżeli chcesz wyciągnąć pieniądze wygrane w poksa z konta Neteller, to najlepiej:

nie,
w sofcie poker roomu, wchodzisz w kasjera, wybierasz opcję wpłata ---->Neteller
wpłata idzie bezpośrednio z twojego konta na Netku
Niee, wybierasz w poker roomie płatność poprzez neteller i tam będziesz musiał wpisac swoj id rachunku i id bezpieczenstwa i przelew bedzie zrealizowany jesli masz te same dane na netellerze i poker roomie ( czesto natychmiastowo)
Witam.
Dzięki chłopaki za odpowiedzi :f_thumbsup:.
Wpłata na Neteller z konta bankowego bez problemu.
Wypłaty z Netellera, najlepiej kartą Net+.
Wpłata z Netellera na pokerroom przez oprogramowanie pokerroomu :).
Pozdrawiam.
Czy może być jakiś problem z wypłatą z netellera na konto bankowe, zgodnie z nowelizacją ustawy? [kasa pochodzi z pokerroomu]
Witaj alien67,
Neteller wydało oświadczenie, że w związku z ustawa w Polsce nie będzie zmieniać zakresu swoich usług oferowanych w naszym kraju.
Nie zmienia to jednak faktu, że każdy przelew na konto, który nie jest odpowiednio udokumentowany, może się wydać podejrzany urzędnikom ze skarbówki.
Pozdrawiam.
Znaczy się ja do tej pory nie miałem oporów wypłacać bezpośrednio na konto i nigdy nic się nie działo, czy myślisz lub posiadasz informacje że ze względu na ustawę może być jakiś problem ? Czy neteller ma obowiązek przekazywanie takich informacji na żądanie polskich władz ?
Nie chodzi mi tutaj tylko o Neteller, lecz o każdy przelew, który pochodzi z niewiadomego źródła i nie potrafisz udokumentować jego powodu.
Zalecałbym się trzymanie na baczności. Mieliśmy na forum FTP przypadek, że użytkownik opisywał, iż przelał pieniądze z FTP na konto. Sąsiadowi nie podobało się, że jeździ nowym samochodem i remontuje mieszkanie, więc zapodał go do skarbówki. Ta z kolei zobaczyła nieudokumentowane przychody (nie wnikając w ich źródło) i nasz użytkownik miał spore nieprzyjemności.
Pozdrawiam.
Dzięki doceniam to, ale ja tak wysokich dochodów nie osiągam.
Chodzi mi jedynie czy taki przelew mógłby posłużyć jako dowód że gram, tzn. z netellera na konto bankowe w Polsce ?
Sam przelew z Neteller nie udowadnia Twojej gry w pokera, gdyż możesz na Neteller otrzymywać pieniądze z innych źródeł. Nikt będzie się trudził na sprawę sądową nakazująca ujawnienie danych Twojego konta na Neteller, aby dokładnie określić za co otrzymałeś te pieniądze .
Ja cały czas myślałem, że Ty przelewasz bezpośrednio z poker roomu.
Pozdrawiam.