Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Neteller

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
697 Wyświetlenia

Witam

Z jakich Bankomatów najkorzystniej wypłacać pieniądze z netellera?

Osobiście używam euronetu , z opcją bez przeliczania

Prowizja to około 100 zł na 1000zł wypłaty

PS: Neteller ma najlepszy support , do tej pory nie spotkałem lepszego podejścia do klienta

Z góry dzięki za odpowiedz

Pozdrawiam ~~

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

Bankomat nie jest istotny. Aby mieć najlepszy kurs niezależnie od bankomatu należy wypłacać pieniądze w złotówkach, aby przewalutowanie odbywało się po stronie Netellera, a nie po złodziejskim kursie bankomatu.

10% prowizji? What?!

Wypłacając złotówki z konta Skrilla w USD kartą USD nie ponosisz żadnej prowizji, ponieważ korzystając ze Skrilla przewalutowanie odbywa się po stronie MasterCard, więc nie jest pobierane przy tym 3% prowizja. Korzystając z Netellera przewalutowanie zawsze odbywa się po stronie Netellera i tracisz 3%.

Mając konto VIP nie ponosisz opłat za wypłatę z bankomatu.

Skrill jest lepszy pod każdym względem od Netellera imo. Możliwość tokena, niższe opłaty, strona co chwila nie szwankuje, polski support nie jest nowością, rzadsze problemy z odrzucaniem karty... pewnie jeszcze kilka innych rzeczy by się znalazło.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Akurat z tą 10% prowziją to policzyło mi po kursie bankomatu , automatycznie.

Chodzi o to że support w Skrillu nie jest na tyle uprzejmy żeby mi pomóc abym był ich klientem, kiedyś zrobiłem tam konto i zapomniałem hasła.

Od tamtej pory nie mogę odzyskać dostępu , mimo pisania maili , skanowania dowodu itd

Także nie jestem zadowolony z ich podejścia do mojej osoby.

Dzięki za odpowiedz.

Odpowiedz
Cytat