Przejdź do forum
Karta netellera - p...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Karta netellera - pytania

525 Posty
166 Użytkownicy
3 Reakcje
81.9 K Wyświetlenia
piotr88m
PokerStrategist

Witam,
dzisiaj chciałem skorzystać pierwszy raz z karty Net+. Słyszałem że należy wybierać walutę rozliczenia w usd aby kurs był po stronie netellera jednak pokazały się tylko waluty zł i GPB. Kartę zamawiałem w usd. Jak się loguje na konto netellera to przy numerze karty wstępnie opłaconej jest również napisane: USD i nr karty. Czy to możliwe żeby się pomylili i dostałem kartę w walucie GPB wówczas przy wyborze tej waluty będzie podwójne przewalutowanie usd->gpb->zl? Czy po prostu mam wybierać gpb a będzie pobierać normalnie usd->zł?

Ja bym zadał takie oto pytanie do support'u "Netka".

Jednakże ja nie posiadam tej karty... tylko sugeruję :)

Odpowiedz
Cytat
luck92
Elite Grinder

Pokazał się na terminalu nawet kurs 1gpb-x zl czyli to raczej wszystko wyjaśnia. Karta jest w walucie gpb. Mam nadzieję że da się to jakoś zmienić bez wymiany karty choć wydaje mi się że to mało prawdopodobne

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Hej luck92,

Po pierwsze:

Napisane przez luck92
Słyszałem że należy wybierać walutę rozliczenia w usd aby kurs był po stronie netellera

Nie wiem gdzie tak słyszałeś, skoro chociażby w tym wątku było wielokrotnie napisane, że aby przewalutowania dokonał Neteller należy wybierać rozliczenie w PLN.

Po drugie:
Też mi się kiedyś zdarzyło, że na terminalu pojawił się wybór przewalutowania i opcja GBP mimo, że kartę mam w USD. To niekoniecznie znaczy, że kartę masz w GBP. Prawdopodobnie po prostu terminal źle odczytał walutę Twojej karty lub jest tak zaprogramowany na stałe.

W innym sklepie (na innym terminalu) może pojawić się opcja rozliczenia w USD, choć ona nie jest zazwyczaj korzystna, bo oferowane kursy są zwykle kiepskie, a czasami wręcz złodziejskie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
luck92
Elite Grinder

Ok, dzięki. Jakiś czas temu przeglądałem ten wątek i widocznie pomieszało mi się.

Jest jakaś możliwość sprawdzenia waluty karty? W historii transakcji albo gdzieś indziej na koncie neteller?

Odpowiedz
Cytat

Hej luck92,

czasami zdarza się, że proponowana waluta transakcji jest podawana na podstawie kraju, w którym wydana została karta. Ponieważ karta NETELLER jest wydana w Anglii, to może pojawić się GPB jako waluta rozliczeniowa. Sam miałem kilka takich przypadków i wciąż, gdy chcę coś kupić w Amazon, to muszę przestawiać walutę na poprawną walutę karty.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

A nie jest wygodniej założyć na Netellerze rachunek w ZŁ i robić przelew w ZŁ po kursie pokerroomu? Przy takiej akcji PS oferuje na tą chwilę kurs 3.068 bez opłat za przewalutowanie. Na portfel dostajemy kasę w PLNach i po kłopocie.

Odpowiedz
Cytat

Hej Kuskus90,

założenie konta na NETELLER w PLN ma jedną wadę. Nie można zamówić karty w PLN, lecz tylko w innych walutach. Oznacza to, że za każdym razem korzystając z karty będzie pobierana opłata za przewalutowanie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Krótka piłka - przeleciałem przez tabelę opłat net+ i chcę się tlyko upewnić.

Wg. tego ci widzę nie ma znaczenia czy wypłacę 2*100zł czy 1*200zł, tak? Muszę zrobić dwie małe wypłaty niedługo i myślę, czy ma znaczenie czy zrobię to za jednym zamachem, czy nie.

Odpowiedz
Cytat
Urbi23
Oldschool Grinder

Oh, wręcz przeciwnie ;)

Ze względu na stałą opłatą przy wypłacie w wysokości 6$ opłaca się robić duże wypłaty dużo bardziej niż kilka małych

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
ADHDv
PokerStrategist

witam,
Ja mam takie pytanie,ponieważ zależy mi żeby jak najszybciej dostac karte i pin od nich,a dopiero wyslalem dokument tozsamosci.
Czy zeby ukonczyc weryfikacje tozsamosci trzeba jeszcze sie bawic w te male kwoty co to wysylaja i trzeba napisac ile przyslali czy weryfikacja to tylko ten dowod tozsamosci?
Wesołych Świąt, znikam do kuchni:)
Ok dowód juz zweryfikowali,wniosek o karte zlozylem tez,czyli trzeba jeszcze chyba ten rachunek bankowy dodac,zeby korzystac z karty do bankomatu,dobrze mysle?

Odpowiedz
Cytat

Hej ADHDv,

wszystkie instrukcje dotyczące weryfikacji konta otrzymałeś w mailu od NETELLER. Jeśli Twoje konto zostało zweryfikowane na podstawie dowodu tożsamości, to nie potrzeba dosyłać innych dokumentów.

Na koncie masz opcję zamówienie karty MasterCard, jeśli konto jest zweryfikowane, to możesz ją zamówić.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
ADHDv
PokerStrategist

Szybko ta karta przyszła 5 dni roboczych chyba.Tylko ta zielona naklejka na karcie ją troche oszpeca .Po co naklejac naklejke z informacja gdzie aktywowac karte :why: :why:

Odpowiedz
Cytat

Hej,

to pewnie coś się zmieniło, ja nie miałem żadnej naklejki na karcie. Ale skoro to naklejka, to zapewne można ją usunąć i po kłopocie :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Zielony2009
PokerStrategist

Jeżeli kończy mi się karta to muszę poprosić o nową, czy sami przyślą?

Odpowiedz
Cytat
thomaPL
Oldschool Grinder

normalnie dziala to tak, ze przysylaja maila ze wygasa Ci karta i prosza o zalogowanie sie do systemu w celu potwierdzenia adresu wysylki.
do mnie napisali juz teraz chociaz karte mam wazna do konca lutego.

Odpowiedz
Cytat

Witam,

u mnie obyło się bez maila z potwierdzeniem adresu. Nowa karta pojawiła się ponad miesiąc przed upływem ważności poprzedniej karty. Dwa razy już to przerabiałem i za każdym razem było tak samo. Niewykluczone, że coś zmienili, aby nie wysyłać kart pod niewłaściwy adres.

Dzięki thomaPL za pomoc :f_thumbsup:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Zielony2009
PokerStrategist

Dzięki za odp

Odpowiedz
Cytat

Chyba rekord - w 4 dniu roboczym przyszła : o

Odpowiedz
Cytat

Też nie spotkałem się z takim krótkim czasem oczekiwania _thumbsup:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
ADHDv
PokerStrategist

Dzis pierwszy raz korzystalem z karty.Kurs wymiany $ na zł wyszedł 3,00(za 200$ 600 zł)Jak oceniacie ten kurs jest chyba ok??

Odpowiedz
Cytat