EDIT: Miało być do MB ale pomyliłem wątki
Przejżałem cały temat i nie znalazłem odpowiedzi na jedno nurtujące mnie pytanko. Ile trzeba średnio czekać na przysłanie karty od momentu złożenia wniosku?
Temat trochę się rozrósł, więc nie wiem czy to pytanie się pojawiło (przynajmniej na początku nic nie widziałem), w każdym razie chciałbym wiedzieć, czy za samo posiadanie tej karty płaci się jakąś kwotę co roku? Jeśli tak to czy jest ona ściągana automatycznie co miesiąc/rok, czy jakoś inaczej? I jeszcze jedno - jeżeli taka opłata istnieje to co się stanie jeżeli na netku nie będzie pieniędzy w momencie, kiedy ma być pobrana opłata?
Witam, karta Net+ jest darmowa. Opłaty są jedynie pobierane podczas wypłaty środków z bankomatu bądź płacenia kartą w sklepie kiedy dojdzie do przewalutowania. Pozdrawiam.
tak mi sie przypomnialo... pobieraja wam oplaty za przewalutowanie przy wyplacie karta z bankomatu? ja wyplacam zawsze w WBK i wybieram obciazenie konta w USD (waluta w ktorej mam konto na Netellerze) i place tylko za wyplate, za przewalutowanie nie placilem nigdy, czy to wynika z tego, ze przewalutowuje WBK a nie Neteller?
jak potwierdzic konto? bo wyslalem skan dowodu ale pisze ze nie zastosowalem sie do procedur
jak juz dostane karte jest juz w drodze to musze ja jakos aktywowac dzownic na jakas infolinie?
siemka ma troche laikowe pytanie, dostałem kartę ale wmuszę ją aktywowac, aktywwując ja musze wpisać numer karty i CVV, wszystko byłoby ok, ale nie wiem co to CVV oznacza... prosze o odp pzdr
Napisane przez zonta23
siemka ma troche laikowe pytanie, dostałem kartę ale wmuszę ją aktywowac, aktywwując ja musze wpisać numer karty i CVV, wszystko byłoby ok, ale nie wiem co to CVV oznacza... prosze o odp pzdr
Zajrzyj tutaj:
CVV karta neteller
Witam przeczytałem cały watek i mi się juz mózg lasuj.
Posiadam juz konto i karte neteller ale z niewiedzy wziałem sobie walute konta PLN jak zamawaiałem karte nie zaznaczałem w jakiej walucie ma byc bynajmniej nie pamietam tego mniejsza z tym karta przyszła i jest w USD. I tak z ciekawości czy to wogule dziala wyplacilem sobie 100 zeta dla proby skasowali mnie 15 zeta za korzystanie z bankomatu i podwojne przewalutowanie najpierw z pln na usd a potem z usd na pln jest to troche chore i stad moje pytanie bo jedni pisza ze konto w euro karta w euro drudzy ze konto w usd karta w usd wiec jak jest najkorzystniej.
I jeszcze jedno pytanko gdybmym posiadał konto i karte w euro i robil wyplate za granica np. w niemczech to nie beda mi pobierac oplat za przewalutowanie czy dobrze mysle z gory dzieki za odp.
OPTYMALNE ROZWIĄZANIE:
1) Grać w PLN (mało roomów ma PLN) i mieć kartę i konto N+ w PLN = pobrana zostaje tylko opłata za korzystanie z bankomatu = 6$
2) Grać w USD/EUR i mieć kartę i konto N+ w USD/EUR = opłata za przewalutowanie 2.95% + opłata za korzystanie z bankomatu 6$ / 4E
Jeśli będziesz miał konto w EUR i wypłacasz kasę w kraju z tą walutą na logikę nie masz opłaty za przewalutowanie.
A to co zrobiłeś to nie wiem kto Ci podpowiedział. Twoje rozwiązanie działa tak :
Z konta ---> 2.95% ----> na kartę, z karty ---> 2.95% ----> wypłata w bankomacie.
Bardzo sensownie
Pozdrawiam.
Rzeczywiście gorzej chyba nie mogłeś wybrać
Jakbyś miał konto w USD a kartę w PLN to byłoby jeszcze ok. Pozostaje Ci chyba tylko zamknięcie konta i otwarcie nowego z inną walutą. Tylko wtedy nie wiem co z kartą czy przepiszą Ci starą czy nową wyślą.
troche to kiepsko zrobilem tak to jest jak sie zaklada a sie nieczyta co i jak .Z tym zamknieciem i otwarciem to moge miec problem nie znam angielskiego juz przy weryfikacji tego konta mialem problem niezle jaj byly jak zadzwonili do mnie ale jakos poszlo koles polecial po tlumaza i sie jakos dogadalismy. Wiec na razie to chyba zostawie tak jak jest mam jeszcze moneybokers do wyboru ta to juz wszystko w jednej walucie zrobie w pln.
Aha wczoraj zrobilem sobie kolejny test wyplacilem na netka z ftp 250$ na koncie pojawilo sie 748,85 czyli policzyli po kursie 2,9954 dzis wplacilem na pstarsa 700 zeta co dalo 220,93$ czyli ps przeliczyl po kursie 3,1684 wiec nie jest tak zle prowizja sie wyrownala wiec nie jestem na tyle stratny.
Mam podobny problem, byłem pewien, że konto mam w USD okazało się, że jest w EUR :facepalm:.
Można posiadać dwie karty NET+? Nie widzę nigdzie takiej opcji.
Szukając ile czeka się na pin natknąłem się na tą wypowiedź.
Napisane przez SJS
Około niecały tydzień na kartę i po otrzymaniu karty jakieś kilka dni na PIN.
U mnie karta przyszła, jeśli dobrze pamiętam, prawie 2 tygodnie temu, pinu jednak nie mam nadal. Czas skontaktować się z supportem czy jeszcze poczekać?
Kontaktuj się, nie powinno być takich opóźnień. Ja kartę otrzymałem również w około tydzień, a PIN zaraz po weekendzie