Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

zoom hud szaleje..

33 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,505 Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez emomaniac
Jak chcesz to masz starszą wersję z mojego kompa (z 28 stycznia). Nie wiem jednak czy będzie na pewno wszystko działać - http://www.mediafire.com/?uqd01u63n5gvgl1

Po tym co napisal actuspl chyba nie skorzystam. Ale dziekuje za checi :)

Actuspl, nic nie pomoglo. Zarowno usuniecie calego P* i Pt4 tak jak pisales. Teraz na dodatek musze wszystko w hudzie od nowa ustawiac :facepalm:Jeszcze jakies pomysly??

Odpowiedz
Cytat
actuspl
PokerStrategist

Mnie też nie pomogło ;-), a posunąłem się kilka kroków dalej - czyściłem np. rejestr.
Na forum PT4 jednym pomogły te czynności, innym - jak na przykład mnie - nie pomogły.
Według mnie skuteczną metodą jest reinstalacja systemu (format).

Sformatowałem dysk, przeinstalowałem system. Zrobiłem na nowo bazę PT4 z zarchiwizowanych rąk (folder "Processed"; rebuildy bazy były nic nie warte - ale Ty możesz spróbować), wszystko ustawiałem od nowa, "na czysto", i... działa. Wszystko to trwało masę czasu, ale teraz mam spokój.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

actuspl ok, jade z formatem :fuckyeah

Tylko nie wiem co rozumiesz przez rebuildy..ja nie robilem restored z processed chyba z 4 miechy tylko przez pgadmin i mam nadzieje ze pojdzie bo w processed to mam moze z 20k hands :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
actuspl
PokerStrategist

Database->Database Management->Rebuild Cache.

Ja w procesed mam łącznie ponad 250k rąk. Miałem przeczucie, że warto to archiwizować. Podobnie jak wszelkie notatki z P* i FTP. Jak program zniszczył plik *.xml notatek (FTP, po update), to oni na mój mail z pretensjami odpowiedzieli pretensjami, dlaczego nie robiłem manualnego backupu codziennie. Teraz wszystko archiwizuje.

Odpowiedz
Cytat
Zeer0
Oldschool Grinder

Hey.
Mam identyczny problem jak ty.
Wyslalem im ticketa.
Problem ten sam, powtarzajacy sie pokazdym updacie.
Ale tym razem jest inaczej bo przez weekend dzialalo a od poniedzialku znowu lipa.
Problem lezy raczej po ich stronie takze wstrzymal bym sie z radykalnymi krokami.
Noo chyba ze lubisz sobie od czasu do czasu zrobic format ;)
Pozdro

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ja jestem uzalezniony od grania takze nie wytrzymalem:D

alee jak nie bedzie chodzic to sie wkurze _evil:

Odpowiedz
Cytat
actuspl
PokerStrategist

Będzie chodzić. Ważne tylko, abyś wszystko od nowa konfigurował i żadnych trefnych plików konfiguracyjnych nie przenosił. I wszystkie update Windowsa zrób przed instalowaniem Postgresa.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez actuspl
Będzie chodzić. Ważne tylko, abyś wszystko od nowa konfigurował i żadnych trefnych plików konfiguracyjnych nie przenosił. I wszystkie update Windowsa zrób przed instalowaniem Postgresa.

aaaaaaaa za pozno :facepalm:
sugerujesz, ze po aktualizacji windowsa znowu sie popsuje?

Odpowiedz
Cytat
actuspl
PokerStrategist

Nie powinno, ale Postgresql tworzy nowego użytkownika w systemie i może być różnie.

No i istnieje zwyczaj, że najpierw się instaluje wszystkie sterowniki (aktualne lub nie sprawiające kłopotów), później aktualizuje Windows (aby nie instalował dodatkowo własnych sterowników; a Microsoft lubuje się w dostarczaniu sterowników grafiki, kart sieciowych, etc, które stwarzają problemy), następnie instaluje się programy użytkowe.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

no i jest roznie :facepalm: :fuckyeah

dalej dupa..kilka rozdan wszystko ok i nagle pozamienia hudy...i znowu ok..
i znowu pozamienia..

windowsa tez jeszcze nie aktualizowalem..

Odpowiedz
Cytat
actuspl
PokerStrategist

Cóż. Trudno powiedzieć w czym leży problem. Mi nic nie zmienia. Właśnie przerzuciłem kilkadziesiąt rąk ZOOM cash, aby się upewnić i stwierdzam, że u mnie wszystko jest w porządku.

Teraz nie pozostaje Ci nic innego jak napisać ticket, tak jak czynią to (masowo) ludzie z tego wątku https://www.pokertracker.com/forums/viewtopic.php?f=58&t=47559

Wykluczyć niczego nie można.
Na odpowiedź i na update czeka się kilka dni.

W jednym z wątków support napisał:
We only confirmed the issue on PT4 a few hours ago. At this point we are still investigating what is going wrong - once we figure that out we will fix it on PT4 first and PT3 second. We all sincerely hope this will be the last time that PokerStars changes the formatting for Zoom.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

heh nie jestem sam:) no nic czekamy na update.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Witam,

actuspl wielkie dzięki za pomoc :sdrink

Nie gram na PokerStars, ale obserwując forum oraz notatki o poprawkach w PT4 widać, że PokerStars wprowadza dużo zmian w historii rozdań. Problem nie dotyczy tylko Ciebie, więc najlepiej poczekać na rozwiązanie problemu przez twórców PT4.

W takich przypadkach zawsze warto wysłać ticketa do supporu PT. Będą wtedy wiedzieli, że jest to problem dotyczący większej liczby użytkowników i szybciej go rozwiążą. Tak jak było ze Speed Pokerem i Fast Forwardem.

Jeśli chodzi o wcześniejsze posty. Windows instaluje własne serowniki jeśli nie było standardowych. Dobrze jest mieć zawsze wgrane wszystkie aktualizacje. Format komputera od czasu do czasu się przydaje, choć nie jest niezbędny.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat