Przejdź do forum
Złe kolory statysty...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Złe kolory statystyk w Hudzie.

18 Posty
8 Użytkownicy
1 Reakcje
1,726 Wyświetlenia
matirix20
Oldschool Grinder

Witam. Ustawiłem sobie standardowo "color range" jeśli chodzi o statystyki. ( wszystkie staty mam w trzech kolorach ustawione. Tak jak na screenie. szary,zielony i czerwony)
http://screenshot.sh/ov4r5T6zBaBNR

Jednak jak gram to często mam kolor czcionki biały. Tutaj screen.

http://screenshot.sh/mFbZovWXWamy5

Dziwne jest to że np na jednym stole statystyka VP ma dobry kolor a już na innym stole jest koloru białego. Czy ktoś mógłby pomóc jak ustawić huda żeby wyświetlał mi statystyki tylko w tych trzech ustawionych prze zemnie kolorach?

Przy okazji jeszcze zapytam o ten komunikat który włącz mi się przy uruchamianiu Huda.

http://screenshot.sh/mGDfR8t72Pam5

Co zrobić żeby te "strefy czasowe" miałem kompatybilne

Odpowiedz
Cytat
17 odpowiedzi
4greg4
Oldschool Grinder

Co do kolorów, miałem podobny problem i w zdecydowanej większości przypadków (nie we wszystkich) pomogło podawanie wartości zasięgów notacji "00.00"

Czyli np. zasięgi : 10 do 20.99 , 30 do 34.99 itd...

Po prostu wartości statystyk PT4 podaje z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Być może w samych opcjach PT4 gdzieś to można zmienić.

Odpowiedz
Cytat
matirix20 Autor wątku
matirix20
Oldschool Grinder

Ok dzięki za odp. Później to sprawdzę i dam znać czy pomogło.

edit--> Pozmieniałem te zakresy na dokładne ale niestety problem pozostał :(

Odpowiedz
Cytat
4greg4
Oldschool Grinder

Hm, no to nie mam pojęcia. Chyba że grasz na starsach ? Bo z tego co wiem to coś tam pozmieniali z możliwością stosowania ilości kolorów w HUD.

Odpowiedz
Cytat
matirix20 Autor wątku
matirix20
Oldschool Grinder

Tak. Gram na starsach. Wszystko było ok. Zrobiłem formata zainstalowałem starsa trackera i teraz są problemy ;/

Odpowiedz
Cytat
skurvol
Oldschool Grinder

starsy i ftp wprowadzily niedawno nowa polityke odnosnie programow wspomagajacych, jedna z nowosci jest "we permit heads-up displays (HUDs) to alter the colour of an individual statistic based on a *maximum* of two different thresholds. As with the previous example, a HUD may show a VPIP statistic in red if it is less than 20%, white if it is between 20%-30% and green if it is greater than 30%" czyli max 3 kolory do jednej statystyki w tym jeden bialy -standardowy.

Odpowiedz
Cytat
matirix20 Autor wątku
matirix20
Oldschool Grinder

Ale dramat :| Nie wiem po co tak uprzykrzają graczom życie. Dzięki za posta. Jutro jakoś to spróbuje sensownie ustawić, Szkoda że to zmienili bo byłem bardzo przyzwyczajony do swoich kolorów.

Odpowiedz
Cytat
matirix20 Autor wątku
matirix20
Oldschool Grinder

sepi86--> Dzięki bardzo pomogłeś. Po prostu ustawiłem sobie 2 przedziały kolorów czerwony i zielony i jeden przedział nie ustawiony żadnym kolorem i jest domyślnie biały. Już się przyzwyczaiłem do kolorów. Po prostu zamiast szarego mi się ten biały wyświetla.

Więc chciałbym jeszcze zapytać o to co w pierwszym poście.

"Przy okazji jeszcze zapytam o ten komunikat który włącz mi się przy uruchamianiu Huda.

http://screenshot.sh/mGDfR8t72Pam5

Co zrobić żeby te "strefy czasowe" miałem kompatybilne "

Odpowiedz
Cytat
skurvol
Oldschool Grinder

niestety w tym Ci nie pomoge, uzywam hm2 wiec nawet nie mam jak pogrzebac w opcjach. Proponuje zapytac na forum pokertrackera

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

W komunikacie o błędzie masz link do instrukcji, w której jest to wyjaśnione (ten czerwony napis). Wystarczy go kliknąć.

Odpowiedz
Cytat
aameta
PokerStrategist

Czy ktoś w ogóle rozumie komu to ma pomóc? Jeśli P* stawia na graczy rekreacyjnych to powinni chyba całkiem zlikwidować HUDa.

Gdyby nie ZOOM to już dawno bym się z nimi pożegnał, co miesiąc jakaś nowa rewelacja.

Odpowiedz
Cytat
matirix20 Autor wątku
matirix20
Oldschool Grinder

No też byłem zdziwiony że Stars robi takie utrudnienia. No ale co zrobić ;/

Odpowiedz
Cytat
xDUSZEK
Elite Grinder

Nie no Panowie podbijam temat, bo nie rozumiem tej polityki starsów, ale już i tak mnie dość podirytowała wieloma sprawami.

Miał być ustawiony kolor biały + 2 swoje, dokładnie tak mam zrobione od zawsze i nie aktualizowałem pt4, bo wiedziałem, że są problemy ale dostałem wiadomość od kochanych starsów, że trzeba bo coś tam coś tam. Mam teraz taki sam problem jak kolega, tylko ja miałem już wcześniej biały kolor ustawiony, więc co do cholery jest nie tak?!

Odpowiedz
Cytat
xDUSZEK
Elite Grinder

odświeżam do skutku

Odpowiedz
Cytat
przemek9422
Poker Player

Napisane przez SooNicee
Nie no Panowie podbijam temat, bo nie rozumiem tej polityki starsów, ale już i tak mnie dość podirytowała wieloma sprawami.

Miał być ustawiony kolor biały + 2 swoje, dokładnie tak mam zrobione od zawsze i nie aktualizowałem pt4, bo wiedziałem, że są problemy ale dostałem wiadomość od kochanych starsów, że trzeba bo coś tam coś tam. Mam teraz taki sam problem jak kolega, tylko ja miałem już wcześniej biały kolor ustawiony, więc co do cholery jest nie tak?!

mogą być dwa kolory, a masz trzy, biały to też kolor, czyli ustawiasz kolory na dwa zakresy, a wszystko co po za nimi będzie domyślnie na biało

Odpowiedz
Cytat
xDUSZEK
Elite Grinder
Spoiler

O 4 rano przychodzi pomoc, wielkie dzięki, to było za proste na tyle kombinowania z mojej strony... Swoją drogą, po cholerę to zmieniali jak na jedno wyszło, te zmiany od takich małych idą naprawdę w złym kierunku...

Dzięki wielkie Przemek! :f_drink: :f_drink: :f_drink: :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
matirix20 Autor wątku
matirix20
Oldschool Grinder

No strasznie te Starsy ostatnio kombinują;/ A to z Rakem a to z kolorami. Mi to w sumie dużo nie zmieniło po prostu zamiast koloru szarego dałem biały.

Odpowiedz
Cytat
Wladeczek80
Oldschool Grinder

Zmiany ,zmiany ,zmiany coś czuje ,że ktoś to wykorzysta i stworzy w końcu solidną konkurencję dla PS i dobrze

Odpowiedz
Cytat