Witam, przeglądałem poprzednie tematy na ten temat, jednak nie do końca rozwiały one moje wątpliwości.
Moja baza zajmuje ponad 70gb i zaczyna brakować miejsca na dysku i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Trochę boję się zrobić cokolwiek, tzn purge lub rebuild bo nie wiem czym to skutkuje i czy nie stracę statystyk. Prosiłbym o porady jak się do tego zabrać.
Pozdrawiam
sa tanie i spore dyski przenosne. Teraz w dobrej cenie dostaniesz nie w GB bo to starocie, a w TB.
Hej Aereesteo,
jeżeli w swojej bazie masz stare rozdania np. sprzed roku albo jeszcze starsze to moim zdaniem śmiało możesz je wyrzucić bo gra Twoich przeciwników od tamtego czasu raczej się zmieniła. To samo tyczy się rąk z poker roomów na których już nie grasz i ogólnie wszystkich danych, które nie są już Twoim zdaniem potrzebne.
Żeby oczyścić bazę z tych niepotrzebnych danych musisz użyj funkcji Purge (Database --> Purge Hands). W tym poradniku jest wszystko dokładnie wyjaśnione --> Purging Sessions & Tournaments.
Pozdrawiam,
Bartek
Dzięki Bartek.
Mam tylko pytanie czy po usunięciu starych rozdań stracę zupełnie wszystkie dane z tego okresu? Chodzi mi szczególnie o wykresy, czy stracę możliwość śledzenia zysków/strat od początku przygody z PT4?
Wyeksportuj swoje ręce żebyś ich nie stracił. Potem możesz usunąć całą bazę lub ręce z danego okresu.
Jestem prawie pewien ze masz dużo kupionych rozdań wiec usunięcie tych starych spowoduje odzyskanie miejsca na dysku a jednocześnie zachowasz swoje wyniki