Przejdź do forum
zawieszanie sie sto...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] zawieszanie sie stolow

11 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
1,084 Wyświetlenia
JogaSensei
PokerStrategist

Witam, mam maly problem, otoz odpalam sobie powiedzmy 4-6 stolow sng (room nieistotny chyba, ale gram na WH), we wczesnej fazie czesto nie ma co robic wiec na boku lubie sobie jeszcze odpalic jakas strone internetowa albo film w malym oknie. Wtedy wlasnie pojawia sie problem, bo w momencie kiedy stoly pokerowe schodza na drugi plan czesto potrafia mi sie wszystkie zawiesic, pomaga dopiero wlaczenie i wylaczenie pokerroomu.
czasami dzieje sie tak samo nawet bez wlaczania dodatkowych rzeczy, zalozmy, ze 2ch pokolei graczy sitoutuje, zegar ich odlicza, oni nie podejmuja zadnej akcji po czym stol mi sie zawiesza. moze to glupie, ale wyglada to tak jakby poker przechodzil w stan uspienia kiedy nic sie nie dzieje/jest na 2gim planie.
czy ktos mial podobny problem? w poczatkowej fazie turkow to nie denerwuje tak mocno, ale kiedy wchodzi sie do fazy push or fold to mocno utrudnia gre.

oprocz antywirusa nie mam praktycznie zadnych innych procesow w tle, konfuguracja komputera tez w zupelnosci wystarczajaca na gre, lacze internetowe dobre, antywirus to microsoft security essentials

jak komus uda mi sie pomoc to jestem nawet gotowy sie oddac... w sng HU za 1,20$ ;]
z gory dzieki

10 odpowiedzi
imgoingtomirage
PokerStrategist

Witam.

Czy używasz także HUDa w tym samym czasie?
Oglądanie skompresowanych filmów, a zapewne takie oglądasz (XVID, MP4 etc.) znacznie obciąża procesor, nie dziwne więc, że soft zaczyna troszkę zamulać. Najlepiej jakbyś grając tylko grał i wszystkie zbędne programy wyłączał, tym bardziej jeśli używasz jednocześnie jakiegoś HUDa - znacznie wpływa to na obciążenie komputera.

Pozdrawiam.

JogaSensei Autor wątku
JogaSensei
PokerStrategist

hej, nie uzywam zadnego huda i nie dzieje sie to tylko przy odtwarzaniu filmow, to samo sie zdarza przy ogladaniu stron internetowych.
czasami dzieje sie to nawet podczas gry na tylko jednym stoliku i bez zadnej innej akcji (tzn bez filmow/net etc).
pewnie pomoglby formacik, ale nie moge sobie na niego pozwolic niestety, macie jakies dobre programy do czyszczenia win 7?

imgoingtomirage
PokerStrategist

Jaka jest specyfikacja Twojego komputera?

JogaSensei Autor wątku
JogaSensei
PokerStrategist

2 gb ram ddr3, procen athlon x2 2,6ghz, przyzwoita plyta glowna, karta nie pamietam dokladnie, radeon hd4850 albo cos w tym stylu, win 7

imgoingtomirage
PokerStrategist

To moim zdaniem masz zdecydowanie za mało pamięci ram jak na Windows 7 i to może być główna przyczyna tego stanu rzeczy, zwłaszcza, że sam W7 już po starcie alokuje sobie bardzo dużą ilość pamięci.
Drugą opcją może być przegrzewanie się procesora, najlepiej podczas takiej gry gdzie zwieszają Ci się te stoły odpal jakiś program monitorujący temperatury np. HWMonitor.

JogaSensei Autor wątku
JogaSensei
PokerStrategist

nie przesadzajmy, ramy dobrej firmy na dobrych szynach do tego jedyny program w tle to maly antywirus, z tym przegrzwaniem sie to nie wiem, komputer nie taki stary, niecaly rok ma, czasami go odkurzam wiec zasyfiony tez nie jest. mysle ze to predzej jakis maly skurwysynski wirusek mnie jebie w krzyz. moze znasz jakies dobre skanery na trojany/spyware? chodzi mi o jakies male programiki, bo antywira raczej nei chce zmieniac

imgoingtomirage
PokerStrategist
JogaSensei Autor wątku
JogaSensei
PokerStrategist

zainstalowalem, przeskanowalem, duzo nie znalazlo, ale zobaczymy, moze pomoze.
ogolnie dziekuje za pomoc i pozdrawiam ;]

JogaSensei Autor wątku
JogaSensei
PokerStrategist

hej pozwole sobie odswiezyc temat, bo problem mam dalej ten sam, ale sa nowe wiesci, oprocz stalego lacza na ktorym zawsze gralem i na ktorym stoly sie wieszaly kupilem jeszcze ostatnio play online prepaid i na modemie wszystko smiga bez problemu az milo czyli problemem chyba nie jest konfiguracja sprzetu raczej. ktos ma jeszcze jakis pomysl?

imgoingtomirage
PokerStrategist

Modem, router, switch, może to być wszystko, potrzebujesz tutaj specjalistę, który przetestuje Twoją konfigurację sieciową w aktualnym stanie i ewentualnie znajdzie wąskie gardła lub uszkodzenia. Ciężko coś doradzić na odległość, a przyczyn może być na prawdę dużo, sam miałem przypadek, że zrywało mi połączenie z siecią co jakiś nieokreślony czas, jak się później okazało winą był zasilacz do modemu :P.