Przejdź do forum
Zawieszanie się hm2...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zawieszanie się hm2.

6 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
573 Wyświetlenia
kwintoo
Oldschool Grinder

Witam.
Podczas sesji bardzo często zdarza mi się sytuacja, w której zatrzymuje się hud, staty pozostają bez zmian, hm2 nie importuje nowych rozdań. Muszę go wtedy restartować, to trochę trwa, robi się zamieszanie przy multitabligu. Czym może to być spowodowane? Sprzęt może nienajnowszy ale powinien dawać radę. Procesr 2×1,83ghz, 2GB RAMu. Mam tylko 50k rozdań w bazie.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Cykor
PokerStrategist

same here -,-

Odpowiedz
Cytat
ktosik
Oldschool Grinder

Hej

Żeby poprawić wydajność HM2 polecam wyłączenie opcji 'AutoRefresh' a żeby zmniejszyć ilość wykorzystywanego RAMu wybór innego usera (na którego macie mało rąk) podczas gry.

Inne wskazówki dotyczące poprawy wydajności znajdziecie tutaj

http://forums.holdemmanager.com/manager-general/11194-top-10-hem-performance-increase-tips.html

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
smolak
Oldschool Grinder

Jednak ten cały hm2 to jedno wielkie gówno. Wydali maksymalnie niedopracowany program.
Jak program pod windowsa może żreć tyle pamięci??!!! To jest jawna kpina. Nawet przy moich 8GB ram czułem zadyszkę sprzętu.

Odpowiedz
Cytat
Rafaello18
BlackMember

Też mam 8GB ram i program nie wyrabia się, wiesza się itp. Ogólnie jeden wielki bubel _o:

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder

Chłopaki, skorzystajcie z info z naszego FAQ:

Spoiler

8. Co zrobić, aby HM2 zużywał mniej zasobów?

Poprzez kilka drobnych zmian w ustawieniach możemy sprawić, aby HoldemManager2 zużywał mniej ramu. Nawet 3 lub 4 razy mniej - zależne od liczby naszych rąk.

1. Wchodzimy w Settings i odznaczamy Automatically refresh

2. HM2 w celu sprawniejszego działania wczytuje sobie do pamięci podręcznej ręce użytkownika. Jeśli posiadamy na siebie bardzo wiele rąk, warto w oknie głównym programu zmienić nasz nick na inny. Najlepiej wybrać losową osobę, której już przy stolikach nie spotkamy i na którą mamy zaledwie kilka/kilkanaście rąk. Nick zmieniamy w oknie głównym programu (nad settings). Pamiętajcie tylko, że jeśli chcecie zrobić analizę swojej gry lub zobaczyć swoje wyniki, musicie ponownie przestawić na swój nick.

Szczególnie polecamy te 2 kroki osobom ze słabszym sprzętem lub mającym problemy z płynnym funkcjonowaniem programu.

Drugi punkt na pewno zmniejszy zużycie pamięci RAM.

Odpowiedz
Cytat