Jakie macie doswiadczenie z bazami HEMa odnosnie ich wielkosci i jakosci dzialania? Tzn jaki rozmiar jeszcze pozwala swobodnie grac? Mam i7-4790K 4.0 GHz i 16GB RAMu, SSD Samsung 850 Pro 240 GB. Rozumiem, że "swobodnie grać" to odczucia subiektywne ale właśnie o takie mi chodzi. Pozdro.
Witaj,
nie wiem do końca co masz na myśli. Wszystko zależy od tego, ile masz poker roomów odpalonych, czy korzystasz z NC, TST, dataminingu, jaki rodzaj stołów grasz (zoom-zwykłe). Mam podobne parametry i raczej nigdy nie miałem problemów z wydajnością, aczkolwiek zdarza się, że po kilku godzinach gry wydajność spada. Co ciekawe, pomaga wyłączenie procesu explorer.exe i włączenie go ponownie. Pewnie możesz spokojnie grać i na bazie kilkadziesiąt GB włączonym NC i TST, ale nawet na tak dobrym kompie należy czyścić bazę co jakiś czas, bo to jest tak duża ilość informacji, że nawet taki komputer nie będzie potrafił sobie z tym poradzić. Myślę że powinniśmy czyścić bazę jeśli przekroczymy te 50gb, ale tak jak zaznaczyłem wcześniej, wiele czynników ma wpływ na to jak będzie nam działał HM.
Pozdrawiam