Przejdź do forum
Wartości % dla posz...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Wartości % dla poszczególnych statystyk

11 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
533 Wyświetlenia
pitersonicus
PokerStrategist

Witam
Gram ostatnio głównie turnieje MTT i SNG i postanowiłem sobie zrobić jakiegoś troszkę powiedzmy lepszego jak dla mnie :) huda i mam coś takiego jak na zdjęciu

Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakie zakresy procentowe będą tutaj najbardziej optymalne dla tych statów ?

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
Weshero
PokerStrategist

13,4%

Odpowiedz
Cytat
pitersonicus Autor wątku
pitersonicus
PokerStrategist

hmm :thinking:

Odpowiedz
Cytat
ctrl82
PokerStrategist

1 :happy:

Odpowiedz
Cytat
pitersonicus Autor wątku
pitersonicus
PokerStrategist

No fantastycznie :why: :fdrink

Odpowiedz
Cytat
przemekpe
Oldschool Grinder

Zadałeś idiotyczne pytanie więc się nie dziw, że odpowiedzi są na takim samym poziomie.
Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
pitersonicus Autor wątku
pitersonicus
PokerStrategist

Nie dziwię się bo sam to zrozumiałem po pierwszej odpowiedzi :) Druga mnie upewniła a Twoja przemekpe sprowadziła na ziemie :facepalm: Dla jasności : moim celem nie było uzyskanie dokładnej odpowiedzi co mam sobie ustawić w hudzie. Nie chodziło tez o pójście po najniższej linii oporu. Ale przynajmniej potrafię się przyznać do głupich zachowań :)
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
bek0n
PokerStrategist

ja mam rade z innej beczki, wywal 90% tych statystyk - na wiekszosc nigdy nie zbierzesz miarodajnej probki (wiec tylko robia Ci smietnik na ekranie, a co gorsze - prowadzi do zlych zagran kiedy podejmujesz decyzje na podstawie huda).
Do tego w MTT kazde rozdanie grasz na innym efektywnym stacku vs inne efektywne stacki, w roznych fazach turnieju, wiec sporo statystyk ktore sa przydatne w cash w mtt juz duzo mniej...

taki szybki przyklad, masz goscia z duzym stackiem na stole. Gosc gra 2x open i dostaje ship od shorta na bb z 4bb.. wiadomo ze jego fold to 3bet bedzie w tym spocie wynosil 0%. Tobie sie zapisze taki spot do huda (mozliwe ze jako jedyna probka). Na drugi dzien go spotykasz, i nie 3betujesz go light dlatego ze myslisz ze gosc nie folduje do 3betow... a w rzeczywistosci moze byc najwiekszym nitem swiata i raise/foldowac vs sensowny stack wszystko procz AA...

takie staty typu skip CB flop and c/r oop to juz w ogole dla mnie magia - ile srednio takich sytuacji masz na sesje? (a co dopiero zebrac sensowna probke na gracza)

polecam ograniczyc sie do podstaw, i bardziej skupic sie na rozkmince 'w locie' niz przywiazywac sie do 'wyszukanych' statystyk

Odpowiedz
Cytat
pitersonicus Autor wątku
pitersonicus
PokerStrategist

No masz sporo racji w tym co piszesz. A możliwe że całkowicie tym bardziej, że ostatnie 4 staty podłapałem na treningu u uczniaka których do końca nie rozumiem tak na prawdę :) Tzn coś tam kumam ale chyba nie na tyle żeby je efektywnie wykorzystać ?(. Zostawie te istotniejsze i chyba temat tego nieszczęsnego posta można zamknąć. A faktycznie pytanie o procentowe wartości było z mojej strony trochę głupie :D. Ale wychodzę z założenia że lepiej coś palnąć i się czegoś (o sobie też :D ) dowiedzieć niż utwierdzać się w błędnym przekonaniu że jest inaczej. Dzięki za feedback i pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
BartekkB
Poker Player

Hej pitersonicus,

pamiętaj - nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi :fdrink

Co do wartości statystyk to ciężko mówić o wartościach optymalnych. O ile w przypadku VPIP/PFR można założyć, że np. gracz 18/16 jest TAGiem, o tyle ciężko mówić o jakichś konkretnych wartościach w przypadku choćby "Skip Flop CB and Check-Raise OOP" ;)

A co do Twojego HUDa to czy cztery ostatnie statystyki będą Ci rzeczywiście potrzebne? I czy będziesz umiał odpowiednio je wykorzystać? Ciekawi mnie też dlaczego wybrałeś 3bet z wczesnej pozycji (EP 3bet)? :)

Nie pomogę Ci w kwestii doboru odpowiednich statystyk ponieważ skupiam się bardziej na cashu ale polecam Ci pomyśleć jeszcze na tym HUDem. Zadaj sobie pytanie jakie informacje są Ci najbardziej potrzebne, obejrzyj filmiki szkoleniowe i popatrz co trenerzy mają w swoich HUDach. Możesz założyć odpowiedni temat w dziale Sit and Go lub Turnieje i jestem pewien, że ktoś Ci pomoże. Możesz też podpytać graczy turniejowych/sng na ich blogach ;)

Pozdrawiam,
Bartek

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Nie można ot tak wymienić wartości dla poszczególnych statystyk. One będą rozbieżne w zależności do rodzaju turnieju. Przecież każdy ma własną dynamikę tak?:) Dodatkowo Twoje VPIP/PFR będzie się bardzo szybko zmieniało ze względu na poziomy blindów. Choć nie jestem graczem MTT, to tak mi się przynajmniej wydaje.

Potwierdzam wypowiedź Bartka, nie ma głupich pytań:) Panowie wyżej zamiast trollować, powinni wyjaśnić Ci dlaczego Twoje pytanie było nieodpowiednie, ale niektórzy urodzili się od razu pokerzystami :yaoming :

Nie doradzę Ci jeśli chodzi o staty MTT, ale bek0n musi dobrze prawić :fdrink

Najważniejsze to oglądać dużo filmów, wrzucać rozdania do oceny, no i uczęszczać na treningach, a statystyki będą odpowiednie :sdrink

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat