Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

update bazy

12 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
645 Wyświetlenia
Kamil1010

hi

cos takeigo wyskoczylo mi po update bazy jak zrobilem
/

mam dwie bazy i nowa powstala z koncowka "obsolete"

ktora mam uzywac zeby bylo dobrze i chcca zebym robil jakies verfied/backup/delte....... o co chodzi ?

to do or not to do? zeby nie rozwalic systemu ? ;)

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
dlrzz

Cześć,

Została stworzona nowa baza po updacie. Powinieneś zrestartować HM2, sprawdzić, czy na nowej bazie wszystko gra (posiadasz wszystkie statystyki), a następnie zrobić backup/export starej bazy i ją usunąć. HM2 powinien działać tylko na nowej bazie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Rodri85PL

Można to opisać krok po kroku? Co powciskać na każdej bazie?

Odpowiedz
Cytat
etnomalczik

Witam,

Podłączam się pod ten wątek, bo dzisiaj również wykonywałem update bazy i po jego zakończeniu wyskoczył mi komunikat: :The database update failed. Error: odmowa dostępu do ścieżki". Czy to ma coś wspólnego z uruchamianiem update'u jako administratora? Albo inaczej, czym taka informacja może być spowodowana?

Odpowiedz
Cytat
kaneda69

No wlasnie, mi sie zrobil niezly syf po tym updacie.
Nowa baza jest calkiem pusta, musialem przelaczyc na stara ale co gorsza TableScan Turbo skanuje mi stoliki, zbiera info o graczach ale nie pokazuje mi wogole ich statystyk mimo tego ze baze w nim mam przelaczona na Obsolete (stara). Nie wiem teraz kogo to wina czy HM2 czy TableScan Turbo musi wypuscic update, jakby ktos cos wiedzial to prosze dac znac. Napisalem juz do HM2 i Tablescana tak wiec jak sam cos bede wiedzial to napisze.

Odpowiedz
Cytat
marinero36

Kilka slow ode mnie: j***ć HM2, najbardziej zbugowany program pokerowy ever(?), jak mozna wypuscic tak niedopracowany program na rynek, wiecznie cos sie pier**li w nim, nie wspominajac o zuzyciu procesora...

Odpowiedz
Cytat
dlrzz

Witam,

Kilka informacji na temat update'u:

http://hm2faq.holdemmanager.com/questions/2052/Database+Update+Utility

Jeśli komuś wyświetla się pusta baza, niech skontaktuje się z jednym z adminów pod mailem paul.morny@gmail.com

Jeśli nie możecie połączyć się z postgresql:

http://hm2faq.holdemmanager.com/questions/1001/Can+not+Connect+%7B47%7D+Failed+to+Start+PostgreSQL+

Pamiętajcie, że to nazwa starej bazy się zmienia i zostaje do niej dodana końcówka "Obsolete". Baza z dopiskiem "Obsolete" nie jest nową bazą.

Jeśli update bazy nie działa - używajcie na razie starej bazy. Kiedyś w przyszłości będziecie jednak musieli wykonać ten update, gdyż statystyki są liczone w inny sposób.

This is part of the stats changes we made for newly imported hands that the database update performed for the previously imported hands.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
kaneda69

Jeśli update bazy nie działa - używajcie na razie starej bazy. Kiedyś w przyszłości będziecie jednak musieli wykonać ten update, gdyż statystyki są liczone w inny sposób.

Nie bardzo rozumiem, stara baza "Obsolete" robi sie TYLKO po pelnym updacie, nie tworzy sie zadna nowa baza, jezeli nie wykona sie updateu HM2. Natomiast korzystajac z bazy "Obsolete" na zupdejtowanym HM2, nie bedziemy miec poprawnie liczonych statystyk ktore to poprawnie sa liczone tylko w podstawowej, nowo utworzonej bazie. Tylko co teraz zrobic jak nowo utworzona baza jest kompletnie pusta ? Nie po to robi sie update zeby korzystac ze starej bazy.

Jesli chodzi o TableScan i moj problem dla zainteresowanych, pisalem do Zantrego i dostalem info ze to cos nie tak u mnie. Tyle ze u mnie jest na pewno wszystko w porzadku, bo Table Scanner dziala TableScan juz nie, a wszystkie pracuja na tej samej bazie HoldemManager2_Obsolete.

Odpowiedz
Cytat
dlrzz

Używajcie starej bazy w znaczeniu "nie róbcie update'u". W przyszłości jednak trzeba będzie go zrobić. Może jednak wyjdzie stabilniejsza wersja.

A możliwość korzystania ze starej bazy potwierdził support HM2 - nie wiem, w jaki sposób staty ze starej i nowej bazy będą łączone.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Nicodem0

przerwałem tego update w trakcie pare razy, bo mi strasznie komp zamulał. W wyniku tego powstało parę mniejszych baz po 20-130mb, usunąłem jedną, bo i tak nadal miałem tę główną ( bez update'a). Mam teraz tak:
Holdem manager 2 size 347mb
Holdem manager2_saved 534
i 3x23 mb
i jedna 94mb
Ta baza 347mb działa w porządku, a na tej 534mb nie mam niczego. Jakiś pomysł jak zrobić z powrotem, żebym miał ręce z tej 534 czy straciłem sporą część bazy? Mam ją ustawioną jako aktywną. Mogę jakoś stworzyć nową bazę i dodać te 347+94+3x24 żeby działało?

Odpowiedz
Cytat
dlrzz

Witam,

Napisz na adres paul.morny@gmail.com

Jest to człowiek z supportu HM2. On zajmuje się problemem pustych baz.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
dlrzz

Update na temat pustej bazy:

If anyone has the issue where it says:

Cannot connect to PostgreSQL during the update youll find that it kills the updater, renames the new empty database to your original and renames your original to MyDatabase_obsolete which is not a good outcome. It must be stressed regardless your original information is still completely intact as we never touch the original data only the database name.

This leads to a situation where your original database is named to MyDatabase_Obsolete. Were looking into a solution that will allow you to rename your databases via HM, if this is not possible we will log into your PC and do it manually for you, its very complicated and can corrupt your database so we wont publish instructions to do it manually. I must stress the % of people with this issue are tiny in comparison to the no of downloads so i would estimate well over 99% of people will not have this issue.

In the meantime while we continue to work to solving the issue quickly and then fix the database naming issue for you.

Also if anyone does get the message Please send your log.txt file from C:\Users\YourName\AppData\Roaming\HoldemManager folder. (XP users will find that in C:\Documents and Settings\YourName\AppData\Roaming\HoldemManager folder.)
If you have extensions turned off then it may be just called log. Please email the log, directly after you have the issue and before you restart HM2, to paul.morny@gmail.com along with a link to the thread, if you restarted HM2 the log will not have the info.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat