Witam
Troche lamerskie pytanie, ale szukam szukam i nie moge znalesc . Gdzie jest opcja zaaktualizowania pt4? slyszalem ze jest juz nowsza wersja.
Czy poprostu trzeba sciagnac nową i przeinstalować?
Hej pawcio123,
czasem PokerTracker aktualizuje się sam, a czasem trzeba to zrobić ręcznie i przyznam, że nie wiem od czego to zależy. Być może tylko mniejsze aktualizację pobierają się automatycznie.
Jeżeli chcesz zaktualizować PokerTrackera to po prostu ściągnij najnowszą wersję z ich strony --> download.
Pozdrawiam,
Bartek
Sciagnalem nowa wersje zainstalowalem, Przy uruchomieniu zaczal sie robic update database
"THis process may take a while, depending on the size the database"
juz dwie godziny leci . To normalne czy moze sprobowac restart :)?
i jak na nowo zainstalowalem ten sam katalog nic nie usuwalem to cala baze pogreSQL wgra?
Jeżeli nic nie usuwałeś tylko po prostu ściągnąłeś i zainstalowałeś nowszą wersję to wszystko samo się zrobi
Myślę, że ten update zależy od wielkości bazy no i komputera. Im mocniejszy sprzęt/mniejsza baza tym szybciej się zrobi
Pozdro!
https://www.pokertracker.com/forums/viewtopic.php?f=58&t=45596
tutaj komus 8,5h szło a czy sie udalo to nie wiem
z 500k rąk chyba mam. Mam nadzieje, że sie skończy i nie bedzie problemów
Komputer mi sie zawiesił a po ponownym uruchomieniu PT4 juz ten update datebase sie nie wlaczyl - da sie go jakos samemu od nowa wlaczyc?.... a zauwazylem jeszcze ze postre SQL przed instalacją miał rozmiar 15 gb a po instalcji 8 gb..
dalem tools --> setup assistance--> configure sites i od godziny 130 rak wrzucilo i staneło. Czemu ta waga postresql zmalała? jak odzyskac to wszystko?
Prosze o pomoc... nie importuje tych rąk.. po przeinstalowaniu caly PT4 sie posypał
nikt ?... juz nie wiem co robić / ktore pliki musze zachować, zeby nie utracic całej bazy? a reszte sprobuje usunac a potem zainstalowac i wkleic? Nie rozumiem czemu po samym przeinstalowaniu baza zmniejszyla sie z 15 do 8 gb..
Hej,
szukałem rozwiązania i niestety wiele nie znalazłem. W przypadku kiedy update bazy zostanie przerwany to najprawdopodobniej PokerTracker przestanie działać prawidłowo. Przejdź do Database --> Database Management --> Rebuild Cache --> Full Cache Rebuild. Daj znać czy coś się zmieniło.
Pozdrawiam,
Bartek
Zrobiłem to i dalej nic... potem ręce z tego folderu C:\Users\Acer\AppData\Local\PokerTracker 4\Processed wrzucilem dając get hand from disk - wrzucalo sie caly dzien 1,5 mln rąk i wszystko duplicates... i niemam zadnych rąk na graczy na wszystkich od nowa po jednej... moze to kwestia ustawienia czyc cos?
rebuild cache moze to wyzerowało?
Jakis pomysl?? czemu nie wyswietla tych rak skoro jest 1,5mln duplicates a na graczy na ktorych mialem po pare K teraz znow jest od nowa
Hej,
skoro zrobiły się duplikaty tzn. że te ręce są i nic się z nimi nie stało. Odpal stolik, kliknij na ikonkę PokerTrackera i zaznacz opcję Set All to Lifetime Stats:
Spoiler

Być może przy updacie coś się pozmieniało w opcjach i pokazuje Ci ręce z danej sesji, czyli za każdym razem liczy od nowa. Jeżeli to nie zadziała, a w zakładce View Import Status nie wyświetlają się żadne błędy to napisz do supportu PokerTrackera --> ticket. Prawdopodobnie poproszą Cię o przesłanie logów dzięki czemu będą w stanie określić co jest nie tak. Nie ma sensu samemu grzebać bo czasem to tylko pogorszy sytuację.
Pozdrawiam,
Bartek
set all to lifetime stats nie pomogło ... bledów tez zadnych nie widać :/
support tylko w ENG :)? ciezko bedzie im to wytlumaczyc..
ogolnie nadal nie bardzo rozumiem czemu przed update/reinstalacja databse mialo 2 razy wiecej pojemnosci.
Zgadza się, support jest tylko w języku angielskim. Opisz krótko swoje problemy przy i po aktualizacji ponieważ oni muszą wiedzieć czego szukać ale, w przeciwieństwie do tego co ja mogę zrobić, oni opierają się na logach programu, w których jest wszystko zapisane.
Co do rozmiaru bazy to myślę, że mogła być np. zaśmiecona, niezoptymalizowana. Wiem też, że custom staty potrafią zwiększyć rozmiar bazy więc jeżeli z takich korzystałeś to być może przy okazji aktualizacji zostały skompresowane, a co za tym idzie zmniejszył się rozmiar bazy. Możesz jednak dopytać o to support.
Pozdrawiam,
Bartek