Przejdź do forum
[TS][HM] problem z ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] [TS][HM] problem z oknami

9 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
330 Wyświetlenia
Skolek
PokerStrategist

Witam!
Problem ten istnieje od samego początku, ale dopiero dzisiaj postanowiłem poprosić o pomoc. Mianowicie chodzi o okienko z Tournament Sharka, które dopasowuje się do stolika. Problem z nim polega na tym, że tak jakby zawsze było ono pod spodem, mimo że okno ze stolikiem jest na wierzchu. Pokażę może jak to wygląda w praktyce :

Oczywiście nie stanowiło by to aż tak dużego problemu, gdyby nie to że przeszkadza mi on jeśli stoły są ułożone na siebie. Wtedy jest coś takiego:

To akurat przeszkadza mi najbardziej.
Ów problem ma miejsce tylko wtedy gdy mam włączony auto import w HM.

Czy ktoś już się spotkał z czymś takim i ewentualnie zna odpowiedź na rozwiązanie tego problemu?

8 odpowiedzi
salyk
Oldschool Grinder

Witam,

co prawda nie spotkałem się z takim przypadkiem, nie wiem czy to pomoże, ale sprawdź w HMie czy nie masz czasem zaznaczonej opcji:
HUD Options -> Table Preferences -> Force Ontop (jeśli tak, to wyłącz ją i zobacz czy dalej się problem pojawia).

Na razie tylko to mi przychodzi do głowy.

Pozdrawiam

Skolek Autor wątku
Skolek
PokerStrategist

Dziękuje za odpowiedź, lecz niestety nie rozwiązuje to mojego problemu, gdyż mam tą opcję odznaczona od samego początku użytkowania Holdem Managera.

W ustawieniach Tournament Sharka nie ma żadnych konkretnych opcji odpowiadających za wygląd okna, także to to musi być wina HMa, ale jakoś nie nie chce mi się wierzyć, żeby oba programy sie zwalczały wzajemnie. Widziałem zresztą, że na jednym z filmów szkoleniowych tmfingera, używa on obu tych programów i raczej żaden problem u niego nie występuje.

Korzystając z okazji, chciałbym zgłosić jeszcze jeden problem u mnie występujący związany z mucked hands. Chodzi o to, że podczas grania, HM pokazuje mi zmukowane karty nie u tych graczy co powinien. Staty są w dobrych miejscach, także nie wiem co może być problemem.

Pozdrawiam

salyk
Oldschool Grinder

Ja również korzystam z obydwu programów bez większych problemów. Problemy był póki, nie zacząłem korzystać z theme Hyper Simple, ale z tego co widzę, Ty już z niego korzystasz ;)

Jaki masz system? Właśnie wiem, że opcje TS są tak ubogie, że tam się nie da nic "popsuć" ;)
Wklej mi jak możesz to okienko HUD Options -> Table Preferences. Zobaczę czy wszystko jest jak u mnie ;)

Co do mucked cards - przesuwaj je prawym przyciskiem myszy, dopóki wszystkich nie ustawisz w odpowiednim miejscu. Potem Table Manager -> Save positions i powinno być wszystko ok :f_thumbsup:

Skolek Autor wątku
Skolek
PokerStrategist

Tak to się u mnie przedstawia:

A co do tych mucked cards, to rozumiem, że mam je poprzesuwać podczas gry? ;)
Zauważyłem też, ze w Replayerze staty poszczególnych graczy są rozproszone i nie wiem kogo za to winić :P

salyk
Oldschool Grinder

Kurde, na screenie prawie wszystko to samo co i u mnie :/ Skończyły mi się pomysły... Jaki masz system?

Tak, dokładnie poprzesuwaj je podczas gry, a później zapisz w table managerze ;)

W replayerze też je możesz poprzesuwać :) powinny się zapisać :f_thumbsup:

Skolek Autor wątku
Skolek
PokerStrategist

Ah, przepraszam, miałem napisać w tamtym poście, ale zapomniałem...
Mój system to Windows 7 i właśnie zastanawiałem się też, czy to on nie jest głównym winowajcą, aczkolwiek nie wiem w jaki sposób system mógłby być za to odpowiedzialny. Porównania z innym systemem niestety nie mam, gdyż używałem HM i TS razem tylko i wyłącznie na "siódemce".

Skolek Autor wątku
Skolek
PokerStrategist

Udało mi się rozwiązać problem :f_thumbsup:

Wystarczyło zaznaczyć we właściwościach, żeby TS uruchamiał się w trybie zgodności z Windowsem XP i teraz wszystko chodzi tak jak powinno :)

Dziękuje za pomoc Salyk :)

salyk
Oldschool Grinder

Napisane przez Skolek
Udało mi się rozwiązać problem :f_thumbsup:

Wystarczyło zaznaczyć we właściwościach, żeby TS uruchamiał się w trybie zgodności z Windowsem XP i teraz wszystko chodzi tak jak powinno :)

Dziękuje za pomoc Salyk :)

Nie ma sprawy :f_thumbsup: Najważniejsze, że udało się problem rozwiązać. Dodam tylko, że u mnie na Viście ( :facepalm: ), działa bezproblemowo ;)

Pozdrawiam