Przejdź do forum
statystyka Raise fi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] statystyka Raise first

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
828 Wyświetlenia
bieron

z racji powrotu do pokera po dość długiej przerwie spowodowanej ciężką harówą na uczeln obejrzałem filmy treningowe kolegi wafflecop, które to przekonały mnie do zmiany statystyk swojego HUDa- by były intuicyjne, w prostym przełożeniu na range. Ktoś bardziej ogarnięty w PokerTrackerze mógłby powiedzieć czy użyłem dobrych danych do stworzenia tej statystyki?

(cnt_p_first_raise)/(cnt_p_open_opp)

cnt_p_first_raise -number of times player was first to raise preflop
cnt_p_open_opp -number of opportunities player had to open the preflop action

pozdrawiam :)

7 odpowiedzi
Urbi23

Hej,

Ale w PT jest taka gotowa statystyka, nazywa się RFI :P

Pozdraiwam

bieron Autor wątku
bieron

:facepalm: Tak to jest jak się czyta niedokładnie opisy statystyk :D
Przy okazji chciałbym spytać: limp open to jest to samo co coldcall?

dlrzz

limp open oznacza akcję preflop, w której po foldach przed graczem, on otwiera limpując

cold call w PT3 oznacza, że ktoś calluje preflop raise, nie mając zainwestowanych pieniędzy do puli (na blindach zawsze ma zainwestowane, więc tam nie spotkasz się tam z cold callem)

tworząc hud w PT3, by przypominał HM, wzorowałem się właśnie na HUDzie wafflecopa, więc ten link może Ci się przydać

pozdro

Witam, mam takie pytanie a propo Elephant'a. Statystyka raise preflop - dlaczego czym wyższa to jest na zielono?

Urbi23

Polecam założenie nowego tematu, to nie jest wątek odnośnie Słonia

Ale skoro już, to odpowiem pytaniem ;) Co w rzeczywistości oznacza, gdy gracz podbija często, a co gdy rzadko?

Pozdrawiam

Nie chce palnąć jakiejś głupoty, nie wiem :) że podbija ze słabymi kartami też? :P

Urbi23

Naturalnie. Im częściej gracz podbija tym karty z jakimi to robi są słabsze. Stąd powyzej pewnej wartości, wyświetlane jest to na zielono, dając do zrozumienia, że gracz ten jest raczej słabym graczem

Pozdrawiam