włączyłem sobie triala, wybrałem opcję quizu i mam tam jakieś bugi:
można coś zrobić żeby to ładnie wyglądało?
dobra już wszystko ok ale korzystając z tego że założyłem już temat to zapytam:
analizowanie rozdań w fazie push/fold z MTT jest możliwe w sng wizardzie?
czy ten range przeciwników ustalany przez wizarda (avarage) jest zazwyczaj dobry czy często trzeba coś przy nim jeszcze zmieniać?
Witam.
analizowanie rozdań w fazie push/fold z MTT jest możliwe w sng wizardzie?
Jest. Pamiętaj aby korzystać z chip modelu.
czy ten range przeciwników ustalany przez wizarda (avarage) jest zazwyczaj dobry czy często trzeba coś przy nim jeszcze zmieniać?
Praktycznie zawsze trzeba go zmienić biorąc pod uwagę informacje które posiadamy.
Pozdrawiam.
Oczywiście, że jest +EV.
Skoro calling range przeciwnika w przytoczonych przez Ciebie przykładach to 21% i 11% to znaczy, że 79% i 89% czasu będą oni foldować, więc ze względu na fold equity ręką którą posiadasz nie ma znaczenia i generalnie grając tam fold robisz błąd.
czy mam po prostu coś źle ustawione w programie?
Zależy co chcesz sprawdzać, z tych obrazków wynika, że to jest turniej STT na pokerstarsie w takim razie musisz ustawić $ equity mode zamiast chip equity (prawy górny róg powinien być znaczek $ zamiast C). Na bubblu ma to duże znaczenie i nie wiem czy wtedy nie będzie ci pokazywało zebyś foldował. Pamiętaj też, że nawet jak dalej wizzard będzie pokazywał push, to nie oznacza, że koniecznie musisz pushować 83o w tej sytuacji. Wizard to tylko pewnego rodzaju kalkulator, który nie bierze pod uwagę wszystkich czynników.
Korzystajac z watku o problemie z wizzardem..
Ja mam problem duzo wczesniej :).. nie potrafie importowac rak do wizzarda.
tzn starsy przechowuja mi rece w folderze C\....\....\Local\PokersStars\HankdHistory\ (przynajmniej HM mi tak pokazuje)
problem w tym ze nie moge znalezc tej lokalizacji na moim kompie
jesli ktos wie jak to rozwiazac to bardzo prosze o pomoc..
GG: 1973925
Ten folder jest ukryty. Jeżeli jednak używasz holdem managera to twoje ręce powinny być c:\HMArchive przynajmniej ja tak mam.