Używam właśnie HM2 triala. I od wczoraj pomimo, że nic nie zmieniałem konfigurowałem. Zaczęło się dziać coś dziwnego, na niektórych graczy na których mam po te kilka tysięcy rozdań, tak jakby hud na nich się wyzerował, i pokazuje mi od początku (nie mam włączonej opcji use only this sesion etc) bo niektórych pokazuje poprawnie a nie których od zera. Dodatkowo jak włączam w HM2 analizę ręki, to nie wyświetla mi całkowicie tam statystyk tych graczy, innych poprawnie widzę a tych wyjątkowych graczy nie ma. Nie wiem o co chodzi, ale strasznie to irytuje.
Najpierw musisz każdego poupa którego używasz zatwierdzić i zapisać, to samo dotyczy wzoru huda którego używasz.
Chyba nie bardzo zrozumiałeś mój problem. Opiszę dokładniej.
Siedzę na stoliku gram gram, przy stoliku jest gracz X na którego mam 6k hands, gramy po chwili on wychodzi i wraca np za godzinę, i gdy wrócił HUD wskazywał, że mam na niego 0 rąk, i liczył mu staty od nowa. (pomimo, że w holdemie mogę analizować jego staty i tam jest 6k+). Nic nie zmieniałem i w pewnym momencie, dzieje się tak z niektórymi graczami, zależności między nimi nie zauważyłem, tak jakby losowo pokazuje od 0 losowo wybranych graczy. Co do tego mają popupy? I zatwierdzanie ich? Skoro podczas trwania sesji zachodzi coś takiego, i od wczoraj zawsze gdy gram z graczem X ręce na tego gracza są liczone od początku sesji a na graczy Y normalnie. Przecież to bez sensu. Tak jakby bez zmian w konfiguracji część graczy została przypisana do use only this sesion a druga cześć normalnie. Pomimo, ze miałem huda skonfigurowanego poprawnie i działał poprawnie.
Tak właśnie zachowują się nie zatwierdzone i nie zapisane. Zrób to a potem szukaj dalej jak nie będzie poprawy. Ale u mnie było to samo. Poza tym HM2 ma błędy w poupach, posprawdzaj czy w tych co używasz są powkładane dobre staty.
Używam standardowych popupów, nic nie zmieniałem. Trochę nie widzę zależności między popapami a tym, że na niektórych graczy hud zaczął bez powodu zerować staty pokazywane na stolikach.
Witam,
szczerze to nie mam pojęcia co może być tego przyczyną... Jeśli rozegrasz z nim kilkanaście rąk to dalej pokazuje staty jakby zbierało od 0?
Inna sprawa, czy grałeś z gościem 'XXX' na tych samych limitach czy różnych?
Widzę, że to nie jest jeden gracz a dosyć spora grupa (pamiętam ich nicki, analizowałem ich grę etc, i wiem ile mniej więcej na nich powinienem mieć), . Mam na większość z nich po kilka tysięcy rąk, i bardzo mi to ułatwiało grę.
Sytuacja, gram sesje 16-17 ręce liczyło im od 0. Kończę sesje i robię nową o 19-20 i w nowej znowu im liczy od 0, liczy im do końca seji a gdy potem znowu rozpocznę sesje czyli włączę soft roomu + hm2. Ten sam limit. Dodatkowym objawem jest to, że gdy analizuje ich ręce w tym playerze w holdem menagerze to tam przy wszystkich graczach normalnie mam huda, a przy tych graczach z objawami nie ma huda (nie ma nawet tego z kilkoma rękoma, ani nie jest on nigdzie indziej na ekranie, że po prostu program rozrzucił hudy po ekranie).
Jeżeli masz wyłączone 'use session stats' to musi być jakiś bug - na Twoim miejscu pisałbym do supportu HM, niech rozwiązują takie problemy.
Pozdrawiam
''Używam standardowych popupów, nic nie zmieniałem. Trochę nie widzę zależności między popapami a tym, że na niektórych graczy hud zaczął bez powodu zerować staty pokazywane na stolikach. ''
Dlatego należy je zatwierdzić na własnym kompie. Na HM2 gram 2 miesiące-nie jestem informatykiem, ale nigdy takie rzeczy jak na forum opisuja, mi się nie zdarzały. Sporadycznie cos się zawiesi, najczęściej na pare chwil lub do czasu zmiany gracza.