witam, chcialem zapytac czy program PT3 dobrze oblicza rake ugrany na platformie FTP? bo kiedys slyszalem ze zmienil sie system naliczania rake`u i nie wszystkie programy sobie z tym radza i czasem pokazuja mylne statystyki.
Napisane przez worm10
witam, chcialem zapytac czy program PT3 dobrze oblicza rake ugrany na platformie FTP? bo kiedys slyszalem ze zmienil sie system naliczania rake`u i nie wszystkie programy sobie z tym radza i czasem pokazuja mylne statystyki.
Witam
rake na FTP jest dosć dobrze odwzorowywany przez statystyke MGR
Pozdrawiam
Mien... Musashi87
Witam,
Once again, rake to rake, a od czego jest naliczany rakeback to zupełnie inna kwestia. Rake płacisz dokładnie tyle i pokazuje kolumna rake, na każdym roomie, nie ma tu żadnej możliwości przekłamania. Rakeback jest natomiast obliczany różnie, w przypadku FTP jest on naliczany od wartości Contributed Rake, którą można przybliżyć jako 0.5*(Rake+MGR) dla graczy tight, a dla graczy loose to różnie, ogólnie wszystko zależy od Twojego stylu gry
Pozdrawiam
No to ja czegos nie czaje.powiedzmy ze wczoraj na nl2 6handed grając stylem TAG ugralem 6$ rake. Tak pokazuje pt3.wg mnie jesli platforma ftp daje 27% rakeback to powinienem dostać 1,5$ zwrotu. Zle mowie?
Napisane przez Urbi23
w przypadku FTP jest on naliczany od wartości Contributed Rake, którą można przybliżyć jako 0.5*(Rake+MGR) dla graczy tight
Hej,
Napisz, jeżeli dalej nie rozumiesz, bo sam nie wiem jak inaczej mogę Ci to wytłumaczyć
Pozdrawiam
No moze zacznijmy od tego co to jest MGR:) i contributed rake:)no i jesli zdołałbys w przybliżeniu powiedziec na przykładzie tych 6 dolcow ile z tego bedzie rakebacku?podkreślam w przybliżeniu:)
A ile masz w statystyce MGR? Dopiero wtedy będe mógł coś powiedzieć
Rake - to jest dokładnie tyle, ile Ty oddałes roomowi
MGR - średni rake na gracza, czyli ile średnio oddajecie wszyscy siedzący przy stole
Pozdrawiam
Uploaded with ImageShack.us
tak to u mnie wyglada.
Pod spodem moje statytyki zeby zobrazowac moj styl gry.
Uploaded with ImageShack.us
Czyli wg ciebie rakeback powinien wygladac mniej wiecej tak:
0,5*(1,32+1,21)= 1,265$
Rakeback to będzie jeszcze 27% z tej kwoty
I nie jestem może pokerowym ekspertem, ale gra 16/10 na micro SH to chyba nie jest najlepszy pomysł. Zapraszam do działów o Strategii
Pozdrawiam