Przejdź do forum
[PT3] Problem z baz...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] [PT3] Problem z baza SQL

8 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
904 Wyświetlenia
JuelzWicco
PokerStrategist

Witam , wcześniej miałem na kompie HM i śmigał , zainstalowałem PT3 i miał problem ze znalezieniem bazy danych , wyskakiwało to okienko gdzie trzeba wpisać hasło , port ip , usera

znalazłem w innym wątku że domyślne hasło do bazy HM to
"User:postgres
Pass. postgrespass"

No i wczoraj to wpisałem , zaczął działać PT3 , hud działał , rączki też , ale dzisiaj po włączeniu widze coś takiego :

Wpisanie w hasło : postgrespass tym razem nie pomaga
Kiedy wciskam ok wyskakuje :

Help plx?

7 odpowiedzi
Urbi23
Oldschool Grinder

Witam,

Sprawdź czy odpalone sa serwisy postgresa w Menadżerze Zadań

Pozdrawiam

MiroKey
PokerStrategist

Witam,
mam identyczny problem. Wczoraj instalowałem PT3, rozegrałem kilkadziesiąt rąk aby zobaczyć, czy działa. Było ok. A dzisiaj klops!
Posłuchałem Urbiego ale jak próbuję uruchomić usługę pgsql-8.3

to mam info jak na zrzucie:

Jakiego logowania? Do czego logowania? Może ktoś pomóc?

Urbi23
Oldschool Grinder

Witam,

Ale po co to robisz? :)

Czy serwis jest uruchomiony sprawdza się zanzaczajac "Pokaż procesy wszystkich użytkowników" i patrząc, czy jest wśród nich użytkownik postgres

Spróbuj uruchomić serwis poprzez Start > Postresql 8.3 > Stop/Start service

Jest też możliwość, że masz inny problem niż kolega

Pozdrawiam

MiroKey
PokerStrategist

Zatem zrobiłem, tak jak piszesz: Start -> PostgreSQL 8.3 -> Start service ale w Menedzeże zadań nie widzę tego procesu żeby był uruchomiony.

Urbi23
Oldschool Grinder

Nie masz tak?

Jak nie, to będziemy przeinstalowywali postgresa

MiroKey
PokerStrategist

Po uruchomieniu PostgreSQL'a (Start > Postresql 8.3 > Stop/Start service) i odpaleniu menedżera zadań moim oczom ukazuje się coś takiego:

/

Najgorsze jest to, że jak mi się tak stało to PT3 i PostgreSQL'a przeinstalowywałem i konfigurowałem wg Twojego filmiku z PokerStrategy, więc nie było za bardzo gdzie się machnąć...
Nie mam pojęcia o co tu biega, mam Vistę, jeśli to coś pomoże, a ten system już niejednokrotnie mnie zaskakiwał..
A czy baza Oracle może mieć z tym coś wspólnego? W sumie na innym dysku ale mam takową zainstalowaną...
Pozdrawiam.

Urbi23
Oldschool Grinder

To jeszcze dla formalności sprawdź czy uruchamiasz jako administrator

Jeżeli i to nic nie da, polecam całkowite usunięcie usunięcie PT i postgresa, wyczyszczenie rejestru z wpisów 'postgres', a potem zainstalowanie na nowo

Pozdrawiam