Witam. Od niedawna używam pt3 i mam problem z hud'em. A mianowicie statystyki zasłaniają mi ekran i jeśli chcę używać huda, muszę grać na max rozmiarze stolika... a i tak nie jestem zadowolony. Proszę o poradę, czy da się zmniejszyć wyświetlane staty, a jeśli tak to jak? Dodam, że mam tylko 6 statystyk na stole+ nick gracza i ilość hands na niego. Z góry dzięki za odpowiedzi i sory jeśli już takie pytanie gdzieś padło.
Pozdro.
Tam gdzie dodajesz statystyki do HUDa, poniżej masz opcje, gdzie możesz ustawić między innymi czcionkę, czy właśnie jej rozmiar.
Możesz też usunąć tzw padding, czyli margines. Imo jest on niepotrzebny.
Dla każdej statystyki musisz osobno zmienić te ustawienia.
Tutaj przecież nie ma różnicy jaki to room.
Dla każdego HUD wygląda tak samo, może być tylko inne rozmieszczenie.
Zapomniałem jeszcze gratisowo dopisać. Możesz zmienić miejsce statystyk możesz je przeciągnąć klikając na nie prawym przyciskiem myszy. Po zmianie ustawienia klikasz ikonę PT3 i dalej Save Layout. Tak na wszelki wypadek piszę.
Dobra, dzięki za pomoc. Już moge grac na 4 stolach, lepsze to niż na 2 nachodzących na siebie
Witam,
Zostałem wzorowo wyręczony
Dodam jeszcze kwestie rozmieszczenia. Statystyka NewLine możesz dzielić wiersze. Na niektórych roomach lepiej sprawdza się ułożenie np 6 statów w dwóch wierszach, na innych 3 w 4 wierszach. Poeksperymentuj. Pamiętaj też o ustawieniu Normal a nie Grid - to drugie mocno rozszerza okno HUDa
Pozdrawiam