Przejdź do forum
Przegrzewający się ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Przegrzewający się laptop

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
249 Wyświetlenia
kalinos002
PokerStrategist

Od jakiegos czasu mam problem z HM2. Gdy go włączam podczas gry laptop od razu wchodzi na najwyższe obroty i trwa to, aż do momentu wyłączenia programu. Zastanawiam się czym to może być spowodowane, wcześniej nie miałem takiego problemu. Podzespoły laptopa bez problemu powinny sobie radzić z tym programem, tym bardziej, że nie jest on chyba, aż tak wymagający?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
thomaPL
Oldschool Grinder

HM2 jest mega wymagajacy
jaki masz laptop tzn o jakich podzespolach mowisz?
zobacz w Menadzer Zadan co i jaak obciaza procesor i RAM
dodatkowo przedmuchaj uklad chlodzenia w laptopie
zobacz czy nie jest zapchany ( np jak masz zwierzaka w domu to sierci bedzie pelno )
Dodatkowo jezeli laptop ma juz troche czasu moze byc koniecznosc wymiany pasty termicznej pomiedzy procesorem/ukladem graficznym a radiatorem
i na koniec czego tez nie mozna wykluczyc - usterka samego ukladu chlodzenia

Odpowiedz
Cytat
kalinos002 Autor wątku
kalinos002
PokerStrategist

Procesor i7, ram 8gb. Laptopa czyściłem wczoraj, był cały rozkrecany, oczyszczony z kurzu i wymieniałem pastę. Pomogło to w tym sensie, że wczoraj hm2 działał przez całą sesję i komputer się nie wyłączył z przegrzania (temperatura była w normie), co miało już miejsce wcześniej przed wymianą pasty i czyszczeniem. Chodzi o sam fakt, że gdy odpalę holdema procesor od razu wchodzi na najwyższe obroty, utrzymywało się to nawet gdy został jeden stół do grania. Bateria normalnie wytrzymuje 2h przy włączonym holdemie 15min. Na samym początku hm trochę obciążał laptopa, ale nie tak drastycznie jak ma to miejsce teraz.

Odpowiedz
Cytat
thomaPL
Oldschool Grinder

w takim razie przeinstaluj go moze ktora poprawka sie zle zainstalowala
zobacz jak sie zachowuje wiatrak i temperatura przy innych obciazajacych zadaniach - np lynx. moze hm zaczal Ci analizowac rece ?

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Witaj,

masz włączone generowanie notatek?

Odpowiedz
Cytat
kalinos002 Autor wątku
kalinos002
PokerStrategist

Tak, mam włączone, ale nie widzę nigdzie opcji gdzie bym mógł to wyłączyć

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Odznacz "show caddy notes"

Odpowiedz
Cytat
hEx1988
Legacy Member

Witam. Miałem podobny problem ale był typowo sprzętowy i podstawka chłodząca rozwiązała sprawe.

Odpowiedz
Cytat