Przejdź do forum
Problemy z internet...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problemy z internetem

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
353 Wyświetlenia

Hej, mam dziwny problem. Bardzo czesto gdy przegladam lobby, odpalam poker room, uzywam table scannera turbo moj internet po prostu sie rozlacza. Uzywam wifi, programy odpalam jako administrator. Nie mam zielonego pojecia co jest grane i nie moge zlokalizowac dokladnej przyczyny mojego problemu.

Macie jakies sugestie?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
ransoft500
PokerStrategist

też mam wifi i regularnie od jakiegoś czasu nie wiadomo z jakiego powodu wywala mnie i po jakimś krótkim czasie z powrotem loguje.

Odpowiedz
Cytat
ktosik
Oldschool Grinder

Hej

Może coś pozmieniaj w swojej konfiguracji wifi - może jest jakiś konflikt albo problem z jakością sygnału co może powodować takie rozłączenia przy zwiększonym trafficu.

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
thomaPL
Oldschool Grinder

hej
na poczatek przestal kanal WIFI na inny ( jest zakres kilku kanalow do wyboru w kazdym urzadzeniu siejacym WIFI )
jezeli nie pomaga, warto sprawdzic czy firmware urzadzenia i karty sieciowej jest odpowiednio nowy
w dalszej kolejnojsci, jezeli urzadzenie ma juz "swoje lata" trzeba je zmienic na nowe. tanie punkty dostepowe po 2-4 latach uzytkowania potrafia po prostu przestac poprawnie pracowac i nie dziwie im sie w koncu sa zrobione z niskobudzetowych elementow. wydatek na punkt dostepowy / router to nie sa teraz duze pieniadze.

pozdr.

Odpowiedz
Cytat
ikarPL
PokerStrategist

najlepiej byloby przeskanowac jakie kanaly sa zajete w okolicy i dobrac tak zeby przynajmniej po jednym w dol i gore byly wolne (u mnie byl problem z netem do momentu kiedy nie przestawilem sie na kanal 13 gdzie 12 i 11 mam wolna - reszta zajeta i to po kilka wifi na kanal)

spotkalem sie tez z przypadkiem ze jedynym sposobem na pozbycie sie problemow z netem byla ponowna instalacja systemu - tyle ze tu nie byl problem z wifi a zeby bylo ciekawiej z rozlaczaniem modemu od kablowki

Odpowiedz
Cytat
ktosik
Oldschool Grinder

Do skanowania kanałów wifi polecam aplikację na androida - WiFi Analyzer

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzieki za wszystkie odpowiedzi, nie ma mnie teraz przy kompie ale niebawem przetestuje wszystkie zawarte tutaj sugestie. Moj router ma juz ponad 2 lata i w sumie to moze jego wina.

Odpowiedz
Cytat