Witam
Nie moge wlaczyc zadnego video z PokerStrategy. Wczoraj wszystko bylo normalnie, a dzisiaj juz nie dziala. Youtube smiga jak zawsze. Zainstalowalem nawet jakas wersje flash cos tam. I nic. Pomocy.
Pzdr.
Witam
Nie moge wlaczyc zadnego video z PokerStrategy. Wczoraj wszystko bylo normalnie, a dzisiaj juz nie dziala. Youtube smiga jak zawsze. Zainstalowalem nawet jakas wersje flash cos tam. I nic. Pomocy.
Pzdr.
To jest smieszne. Sekunde po napisaniu postu wszystko dziala normalnie. Wobec tego zmieniam pytanie na: jakie moga byc przyczyny tego, ze przez caly dzien nie szlo wlaczyc zadnego filmiku z PokerStrategy ? I co robic nastepnym razem w takiej sytuacji?
Pozdrawiam
Witam.
A jakie są objawy?
Ja nie robiłem ostatnio żadnego update Adobe Flash (nie pojawiła się informacja o aktualizacji) jak na tę chwilę wszystko działa jak należy.
Pozdrawiam.
U mnie ten sam problem. Może admini będą mogli pomóc lub porozmawiają z "górą", dlatego wklejam rozmowę z supportem PS:
Napisane przez dlrzz, 30.07.11 12:47
Witam,Od dzisiejszego ranka filmiki treningowe na stronie PS nie działają w moich przeglądarkach. Wcześniej wszystko było dobrze. Używałem Opery i FireFoxa, by sprawdzić czy coś się stało z przeglądarką, ale na obydwu pojawia się problem. Mam zainstalowany najnowszy Flash Player. Po kliknięciu prawym przycisku na czarny kwadrat, w którym powinien być film, pojawia się menu Flasha, w którym na pierwszym miejscu jest zdanie "Filmik niewczytany", którego nie da się kliknać. Chciałbym dowiedzieć się, czy problem jest spowodowany ustawieniami u mnie czy jest to wina serwera.
Pozdrawiam
Napisane przez Marta, 30.07.11 13:29
Witaj dlrzz,Dziękuję za Twoją wiadomość.
Uprzejmie informuję, że pojawiły się zgłoszenia odnośnie nieprawidłowego działania filmików. Proszę spróbować skorzystać z przeglądarki Internet Explorer, złe funkcjonowanie filmików może mieć związek z problemami technicznymi innych przeglądarek.
W razie dodatkowych pytań proszę o ponowny kontakt.
Pozdrawiam,
Marta
Niestety, przez IE filmiki też nie otwierają się. Ktokolwiek inny ma podobny problem lub wie, jak temu zdziałać?
Mi wczoraj raz sie otwieraly raz nie, na firefoxie nie na safari tak. Film po prostu sie nie odpalal, obraz byl czarny. Dzisiaj podobnie, restart przegladarki pomogl.
edit 5 godzin pozniej: blah znowu nie dziala
Hm, ciekawe, ja używam Firefox 5.0 i wszystko śmiga jak należy. Jakieś kilka dni temu robiłem jednak aktualizację Adobe Flash.
Pozdrawiam.
Napisane przez dohpaZ
Hm, ciekawe, ja używam Firefox 5.0 i wszystko śmiga jak należy. Jakieś kilka dni temu robiłem jednak aktualizację Adobe Flash.Pozdrawiam.
Aktualizację Flasha robiłem wczoraj. Jednak problem wydaje się być rozrzucony na przypadkowych użytkowników. Zrobiłem właśnie update Opery i filmiki ciągle nie działają :/
EDIT: Naprawione dla Opery. Sam nie wiem, w jaki sposób zmiana wartości, którą za chwilę podam, naprawiła wyświetlanie filmów.
Wchodzisz do jakiegokolwiek filmu. Klikasz prawym przyciskiem myszy -> Preferencje dla witryny. Teraz to powinno tak wyglądać:
Witryna: polska.pokerstrategy.com
Wyskakujące okna: Blokuj wszystkie wyskakujące okna -> zmienić na -> Otwieraj wszystkie wyskakujące okna
Wybór znaków: ....
Powinno działać.
Próbowałem znaleźć coś podobnego w FireFoxie i znalazłem, ale włączenie otwierania wszystkich wyskakujących okien nie działa.
EDIT2: Radocha na 5 minut... Musi to mieć więc związek ze strony PS, bo jest niemożliwe, by bez żadnych zmian raz filmiki działały, a raz nie...
A nie posiadacie czasem jakiegoś oprogramowania które mogłoby to blokować (antywirusy, firewalle, soft blokujący wyskakujące okienka itp.) lub podobnych addonów do przeglądarek?
Macie wyłączone wspomaganie sprzętowe (PPM na filmie, Ustawienia i pierwsza zakładka)?
Jakie macie Windowsy?
mi się wyświetlają ale buforują strasznie a to strasznie wolno... choć wczesniej nie miałem takiego problemu
Napisane przez imgoingtomirage
A nie posiadacie czasem jakiegoś oprogramowania które mogłoby to blokować (antywirusy, firewalle, soft blokujący wyskakujące okienka itp.) lub podobnych addonów do przeglądarek?Macie wyłączone wspomaganie sprzętowe (PPM na filmie, Ustawienia i pierwsza zakładka)?
Jakie macie Windowsy?
Próbowałem włączać i wyłączać firewalle i antywirusy, blokowałem niektóre przeglądarki i odblokowywałem je później, żeby sprawdzić, czy nie ma takiego problemu. Niestety, nie podziałało.
Nie jestem w stanie wejść do Menu flasha dlatego, że przy prawym przycisku na film wyświetlają się tylko dwie opcje: "Film niezaładowany", na który nie można kliknąć oraz "Informacje o Flash 10.x. Akurat w tym momencie filmy działają, więc obydwie opcje podaję z głowy, ale raz działają, a po 5 minutach nie działają. Wysłałem prośbę do supportu o zapytanie działu IT czy z ich strony nie ma jakichś problemów.
Windows XP + SP2
Mi po prostu czasem dziala, czasem nie dziala, czasem musze zresetowac przegladarke a czasami wystarczy wlaczyc inna. Problem tyczy sie zarowno safari jak i firefoxa wiec to nie wina przegladarki.
Windows Vista.
Powiem Wam, że śmierdzi mi to Flash Playerem.
Te wszystkie aktualizacje, które czasami trzeba robić kilka razy dziennie są co najmniej dziwne.
Spróbujcie odinstalować - zainstalować podobnie flasha i sprawdźcie kilka przeglądarek - filmy muszą działać.
Pozdro