Przejdź do forum
Problem z instalacj...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem z instalacją PostgreSQL... pomocy :)

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
695 Wyświetlenia
marasek92

Witam,
Mam ogromny problem. Posiadam dosyć starego laptopa (głównie chodzi o system - win XP) i chciałbym zainstalować na nim HM2. Niestety nie jestem w stanie zainstalować wyżej wspomnianego SQL'a. Przejrzałem podobne watki bo pojawiały sie na forum ale nic za bardzo nie pomagało, lub po prostu nie potrafie tego zrobic "dobrze" :P próbowałem instalowac PostgeSQL osobno ale podczas instalacji również pojawiały sie błędy. Na moim podstawowym urządzeniu (win7) do gry zainstalowałem HM2 bez większych problemów i wszystko śmiga, a tu takie problemy. Wiem, że słabo to sprecyzowane, ale mało znam się na tych rzeczach. Licze, na jakąkolwiek pomoc. Z góry dzięki.
Pozdrawiam i Powodzenia :)

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
emomaniac

Witam

Napisz dokładnie jaki błąd występuje (lub najlepiej wrzuć screena). Jeśli próbujesz instalować ręcznie po raz kolejny i masz błędy to najpewniej najpierw musisz skasować użytkownika postgres - start - uruchom - cmd wpisz net user postgres /del

Odpowiedz
Cytat
marasek92 Autor wątku
marasek92

Witam,
usunąłem konto tak, jak mówiłeś, jednak to nic nie pomaga. Przesyłam zdjęcia tych błędów, które pojawiają mi się w trakcie instalacji zarówno przy instalowaniu HM2, jak i podczas oddzielnej instalacji. Może to coś pomoże.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

Witam

Najpierw jeszcze raz wszystko odinstaluj, usuń foldery jeśli jakieś zostały po programie, usuń użytkownika postgres i spróbuj zainstalować w innym miejscu np C:\PostgreSQL
Możesz też spróbować innej wersji - http://www.enterprisedb.com/products-services-training/pgdownload (tylko pobierz właściwą, dla 32bit windowsa - takiego pewnie masz)

Odpowiedz
Cytat