Przejdź do forum
Problem z instalacj...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem z instalacją PostgreSQL

11 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
397 Wyświetlenia
Harpagan18
PokerStrategist

Witam,

mam problem z instalacją PostgreSQL. Nie zmieniając niczego podczas instalacji po zakończeniu wyskakuje mi błąd:

Następnie próbując połączyć się wyskakuje kolejny błąd:

Próbowałem odinstalowywać kilka razy, pobierałem 3 razy instalkę PT4 i nic się nie zmieniło. Próbowałem korzystać z FAQ'u ale są tam zawarte przestarzałe informacje i to także nie pomogło.

Wchodząc na stronę PT4 i korzystając z FAQ nie mogę się połapać widząc jak jest to opisane, więc proszę was o pomoc.

Z góry dzięki i Pozdro

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
emomaniac
Oldschool Grinder

7 czy 8 ?

Jak 7 to może damy rade...

Odpowiedz
Cytat

Miałem ten sam problem,zainstalowałem ponownie wina 7 ale wersje z torentow niz tą co miałem i śmiga wszystko ok.

Odpowiedz
Cytat
Harpagan18 Autor wątku
Harpagan18
PokerStrategist

windows 7.

też spróbuję teraz ściągnąć wersję z innej strony niż oficjalna. Niedługo dam znać co i jak.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Hej,

Windows 8 ma standardowo inny motyw (prostszy, więcej ostrych krawędzi) więc zgaduję, że jest to jednak Windows 7. Tylko nie ma to tak naprawdę znaczenia.

PostgreSQL nie zainstalował się poprawnie, więc PokerTracker nie będzie działać. Musisz go teraz ręcznie zainstalować. Najlepiej wersję 9.0. FAQ PokerTrackera jest chyba jednym z najlepszych jakie do tej pory widziałem _rolleyes:

-> Instalacja PostgreSQL 9.0

Pamiętaj, żeby pobrać dobrą wersję PostgreSQL (32bit lub 64bit).

Gdybyś miał jakiś problem to daj znać.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Harpagan18 Autor wątku
Harpagan18
PokerStrategist

no i kolejny problem. Nawet pobierając i stosując się z poradnika podanego wyżej wyskoczył mi błąd:

a tak btw wcześniej pobrałem też z całkowicie innej strony całego poker trackera i cały czas to samo.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Po raz drugi napiszę: to nie jest błąd PokerTrackera. Jest tylko jedno oficjalne źródło z którego możesz go pobrać. Na temat innych stron nie będę się lepiej wypowiadał...

-> PostgreSQL problem running post-install step

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Harpagan18 Autor wątku
Harpagan18
PokerStrategist

dzięki!

już wszystko działa :)

Odpowiedz
Cytat
JohnDoe92
PokerStrategist

Witam.
Mam ten sam problem który był tu opisywany. Przy instalacji zgodnej z podanym poradnikiem wyskakuje mi cos takiego: https://imageshack.com/i/idJFPUwSp https://imageshack.com/i/iqi0iCWLp

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Hej,

Prawdopodobnie masz wyłączone logowanie pomocnicze (tak to się chyba oficjalnie nazywa): http://forums.holdemmanager.com/manager-general/41320-non-fatal-error-loading-db-modules.html

Daj znać czy to pomogło.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
emomaniac
Oldschool Grinder

Cześć Skibcio

To jest tylko jedno z rozwiązań - może baza nie została zainicjowana poprawn ie ( initdb)

Odpowiedz
Cytat