Problem jest taki.
Robiłem format, cała baza została wyeksportowana, a następnie zaimportowana.
Podczas gry badź importu handów z dysku program zwiesza się. Przez chwilę idzie dobrze, a potem wszystko zdycha (za każdym razem) w momencie kiedy w oknie "View Import Status" pojawia się "Adjusting session stakes ...".
Przerobiłem już wszystkie naprawy i porządkowania z zakładki Housekeeping, łącznie z Rebuild Cache.
Komp jest mocny, i7, 16GB, ssd, 64 bity, więc nie tu leży problem.
Dopiszę jeszcze, że mam odznaczone "Automatically Apply 'Treat As'".
Hej Gratek,
jeżeli problem dotyczy gry lub importu rak z iPokera to zaznacz opcję Automatically Apply 'Treat As' i spróbuj jeszcze raz. Daj znać czy pomogło.
Pozdrawiam,
Bartek
Zapomniałem dopisać, że chodzi o Party.
Dzisiejsze obserwacje:
poczas gry importuje ok, hud działa dobrze, jednak po jakimś czasie (prawdopodobnie wraz ze zwiększeniem liczby stółów) hud przestaje się aktualizować. Na kilku stołach co jakieś 30-50 handów hud się aktualizuje. Nie pomaga restart ani reset huda.
Ewidentnie coś z importem.
Hej,
a czy w zakładce Play Poker --> View Import Status pojawiają się jakieś komunikaty o błędach? Jeżeli nic tam nie będzie to możliwe, że pamięć nie wyrabia z HUDem przy większej liczbie stołów. Niby nie powinno się tak dziać przy 16GB ale warto sprawdzić. Sprawdził bym też na nowej czystej bazie czy występuje ten sam problem.
Jakiej wersji PostgreSQL i PokerTracker'a używasz?
Pozdrawiam,
Bartek
Mam 4.12, ale na 4.13 ten sam efekt. PostgreSQL 9.010.
Kwestia pamięci to raczej nie jest, bo kilka dni wcześniej, przed formatem wszystko banglało.
Wprowadziłem kilka zmian systemowych pod kątem SSD, m.in. wyłączyłem indeksowanie, defragmentację i wstępne ładowanie do pamięci. Może tu gdzieś jest problem?
Jutro zrobię backup tylko handów, wszystko zaoram, import i zobacze co wyjdzie.
Błędów nie wywala właśnie. Przy imporcie z dysku zacina się, kiedy dochodzi do 'Adjusting...'. Ppodczas gry po jakimś czasie (100-200 handów max) pokazuje normalnie, że handy są importowane, ale hud się nie odświerza ani nie pojawia na nowych stołach.
Jakiekolwiek akcje na PT kończą się zwiechą programu i 'brakiem odpowiedzi'.
Grałem sesję, zaczęły się problemy, przeskoczyłem tylko na 1 stolik casualowy i wszystko chodzi ładnie.
Hej,
jeżeli chodzi o kwestie techniczne to niestety nie pomogę bo się na tym nie znam.
Utwórz nową bazę (Database --> Database Management --> New) i ustaw ją jako aktywną. Jeżeli niej nie będzie występował ten problem to wtedy możesz przenieść łapki do nowej bazy ale w przeciwnym razie raczej stracisz niepotrzebnie czas.
Spoiler

Jeżeli na nowej bazie problem będzie dalej występował to najlepiej jeśli skontaktujesz się z supportem PokerTracker'a --> klik. Jak prześlesz im swoje logi z gry to na pewno będą w stanie pomóc w większym stopniu niż ja.
Pozdrawiam,
Bartek