Przejdź do forum
problem z HUD-em w ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

problem z HUD-em w HM2

13 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
468 Wyświetlenia
narsisus

Witam

Mam problemy z HUD-em w wersji testowej HM 2. Pomimo ustawienia preferowanego miejsca zarówno w HM jak i w pokerroomie, statystyki poszczególnych graczy pojawiają mi się w losowych miejscach. Co więcej, czasem pojawiają się statystyki Hero, a innym razem nie. Czym to może być spowodowane?

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi

Cześć,

przeniosłem Twój wątek do naszego działu technicznego, gdzie gromadzimy wszelkie pytania dotyczące programów trackujących.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Hej narsisus,

pierwsze pytanie: czy soft masz ustawiony w języku angielskim?
drugie: czy soft do gry zapisuje ręce w języku angielskim?
Na pewno odpal program trackujący, jak i poker-room jako administrator. Daj znać czy zabiegi coś dały. Jeśli nie, będziemy dzialać dalej.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
narsisus Autor wątku
narsisus

Soft miałem ustawiony w języku polskim. Przeinstalowałem oprogramowanie znowu na język polski( podczas instalacji nie pytano mnie o wybór języka albo coś przeoczyłem), ale teraz HUD działa w miarę poprawnie. Czasem jeszcze zdarzają się błędy w usytuowaniu statystyk, ale na większości stołów pokazuje dobrze.

Co do zapisywania rąk w języku angielskim- nie wiem. Na pokerstars, bo tam gram, nie znalazłem opcji wybierania języka w którym zapisuje się ręcę.

Odpowiedz
Cytat

Hejka,

W lobby: Opcje -> Instant Hand History (Historia rąk)

Powinno być tak:

Język jest u mnie angielski jak widać.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
meteoryt

Mam ten sam problem tylko na William Hill. Klient iPoker po Angielsku otwarty jako administrator tak samo HM2 jako administrator. HUD wyświetlany jest w losowych miejscach i z czasem nawet się przemieszcza bardziej do środka stołu.

Odpowiedz
Cytat

Hej meteoryt,

czy w opcjach masz włączone:

I czy w HM2 w Hand Importing masz dobrze ustawiony folder zapisu rozdań z William Hill?

Pozdr.

Odpowiedz
Cytat
meteoryt

Hej :)

Tak mam włączone od jakiegoś czasu już :)

Odpowiedz
Cytat
kattskill

Na jakich stołach grasz? Tylko jednego rodzaju 10 os, 6 os? Pytam, bo mam ten sam problem na WH. Prawidłowo mi się wszystko wyświetla tylko na stołach 6 os. Na pozostałych jest "prawie" ok, ponieważ moje miejsce preferowane jest inne niż mam ustawione. Statystyki wyświetlają się prawidłowo.

Odpowiedz
Cytat
meteoryt

Aktualnie gram Sit'n'go we freerollach. A zainstalowałem triall żeby się już pouczyć obsługi i statystyk, więc stoły mam 10 osobowe

Odpowiedz
Cytat

I kolejne pytanie ode mnie:
zwykłe stoły czy Speed Poker?

Można ustawić stałą pozycję siadania do stołu w opcjach William Hilla. Będzie się nazywać 'Auto center' albo 'Auto wyśrodkowanie' czy coś w tym guście.

Pozdrawiam.

EDIT: Ok, już wiem : )
Na tą chwilę nie wiem jak temu zaradzić. Jak znajdę rozwiązanie, natychmiastowo dam znać.

Odpowiedz
Cytat
meteoryt

Można powiedzieć że częściowo rozwiązałem problem. Automatycznie nadal się nie ustawia w dobrym miejscu ale jak kliknę "Seat me here" na miejscu w którym sa moje statystyki to po usadzeniu mnie tam reszta również już jest we właściwym miejscu

Odpowiedz
Cytat

Hej hej,

a w opcjach HM2 masz ustawione gdzie siedzisz?
Możesz wybrać HUD Settings -> Seating preferences-> [wybrać z listy IPoker] i ustawić gdzie domyślnie siadasz jeśli jeszcze nie masz tego.

Pozdr.

Odpowiedz
Cytat