Przejdź do forum
Problem z HM2 po ro...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem z HM2 po rozpoczęciu gry w SNG

20 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
707 Wyświetlenia

Witam.

Do tej pory grywałem Holdema NL 2 FR jednak ostatnio postanowiłem pograć SNG. Jednak po odpaleniu turnieju i 5 stolików NL2 HM2 coś wariuje.. Tak jakby nie czytał wszystkich rozdań.. Przykładowo 1 i 2 czerwca rozegrałem 940 rozdań licząc w zakładce active sesions a jak przejdę do reports i dam zakładkę sessions by day to mam prawię 1500. I jeszcze odpaliłem jedno rozdanie Omachy i teraz mam komunikat przy zakładce sessions "Warning: Restricted Hands..."

Czy może coś trzeba ustawić lub przestawić albo ja zrobiłem coś złego co namieszało w HM2?

Odpowiedz
Cytat
19 odpowiedzi
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ma ktoś pomysł co mogło się stać?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Chyba nikt nie ma pomysłu :(

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder

Witaj,

ciężko stwierdzić gdzie może być problem.

Po pierwsze, Twój drugi screen nie pokazuje nic, co mogłoby nam pomóc ;)

Na pierwszym screenie widzę zakładkę Reports i filtr Session z 940 rozdaniami, nie pokazałeś zakładki sessions by day..

Co do tej Omahy, zagrałeś rozdanie w grę, która nie jest supportowana w Twojej wersji HoldemManagera, dlatego też taki błąd wyświetla.

Nie wiem czy jest to możliwe, ale spróbuj odnaleźć to rozdanie Omahy i usunąć je ręcznie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Niestety rozdania omahy nie znalazłem :(

Drugi screen pokazałem dlatego że wydawało mi się że ( to może zabrzmieć śmiesznie) trochę inaczej = przyjaźniej..

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Popatrz proszę i policz ile mam rozegranych rąk w ostanich dniach w zakładce Reports a Active Sesions..

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder

Liczę i coś się nie zgadza, ale szczerze to ciężko nam będzie znaleźć winowajcę.

Czy soft masz w języku angielskim?

Wygląda mi na to, jakby łapał sesję z poprzedniego dnia i podciągał ją pod kolejny. Czy kończyłeś grać po północy?

Zajrzyj do Settings i tam masz 'Start of day' i 'Minimum time between sessions", może to naprowadzi Cię na rozwiązanie problemu.

Czy problem jest notoryczny?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Często gram na przełomie dni. Z resztą widać to a Active sessions bo godziny są prawidłowe.

Problem pojawił się po rozegraniu pierwszego turnieju SNG i jeżeli mnie pamięć nie myli to w tym samym dniu lub dzień później czyli 31 maj lub 1 czerwiec rozegrałem też to jedno rozdanie omahy h/l.

Start of day 0 0
Minimum time between sessions 0 30

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wygląda to tak że może gdzieś do której zakładki dolicza ręce z turnieju a do którejś nie może.. ?

No i może przez to ta zakładka Active sessions się uszkodziła a dokładniej miejsce gdzie pokazane są poszczególne karty.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

a jeszcze tak zapytam.. nie da się wyrzucić rąk od załóżmy 30 maja do dziś i może wtedy "się naprawi" ?

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder

Napisane przez SirDavidis
a jeszcze tak zapytam.. nie da się wyrzucić rąk od załóżmy 30 maja do dziś i może wtedy "się naprawi" ?

Nie wiem czy się naprawi, aczkolwiek spróbować można:
Wybierz Hand Importing>Import files (lub Folder) i wskaż mu odpowiednie pliki.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Niestety.. W folderze HM2 Archive usunąłem folder z czerwca i kilka ostatnich dni z maja, przeinstalowałem program ale wszystko odczytuje tak jak było.. Nie wiem jakim cudem dalej mam w Active sessions rozdania z 3 czerwca :P

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder

Napisane przez SirDavidis
Niestety.. W folderze HM2 Archive usunąłem folder z czerwca i kilka ostatnich dni z maja, przeinstalowałem program ale wszystko odczytuje tak jak było.. Nie wiem jakim cudem dalej mam w Active sessions rozdania z 3 czerwca :P

Niestety chyba w Twoim przypadku nie będę w stanie Ci pomóc :f_cry:

Polecam natomiast kontakt z supportem HoldemManagera, oni powinni rozwiązać Twój problem.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A czy możesz mi powiedzieć tylko jak usunąć całego HM2 żeby instalująć go był "jak nowy" ?

Bo jak poprzednio go instalowałem to jakby wszystko było po staremu..

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder

Zajrzyj do 6 punktu naszego FAQ:
FAQ & poradniki czyli przeczytaj zanim założysz temat w tym dziale

Jest tam szczegółowo wyjaśnione w jaki sposób usunąć całkowicie bazę danych :f_thumbsup: :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki :fdrink

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Zajrzyj do 6 punktu naszego FAQ: FAQ & poradniki czyli przeczytaj zanim założysz temat w tym dziale Jest tam szczegółowo wyjaśnione w jaki sposób usunąć całkowicie bazę danych

Nie wiem czy dobrze mnie zrozumialeś podając tego linka..?

Nie wiem co to jest "PostgreSQL". Ja Chciałbym odinstalować Holdem Managera..

Odpowiedz
Cytat
salyk
Oldschool Grinder

HoldemManagera odinstalujesz jak każdy inny program, ale to raczej nie wiele da.

Holdem korzysta z bazy danych postgres, to jest tak na prawdę trzon programu.

Pamiętaj, żeby zrobić kopię bazy danych lub skopiować sobie folder HM2Archive :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

To niezła lipa..

OK będę próbował. Dzięki wielkie za tyle rad :fdrink

Odpowiedz
Cytat