Przejdź do forum
Problem z dyskiem S...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem z dyskiem SSD

5 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
270 Wyświetlenia
JoeBlack18

Niedawno kupowałem nowego kompa, specjalnie pod poksa. Wszystkie sterowniki i cały system znajduje się na dysku SSD (pojemność 111 GB).

Problem pojawił się przy codziennym importowaniu nowych rąk, z serwisu w którym wykupuje handy. Cała baza zajmuje obecnie około 6 gb natomiast plik postgre SQL zajmuje ponad 10x tyle (62,2gb) przez co zaczyna mi brakować miejsca na dysku. Próbowałem usunąć HM2 i postgreSQL i zaimportować wszystko na nowo, problem znowu się pojawił. Czym może być to spowodowane?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
salyk

Witam,

po pierwsze, zapoznaj się z punktem 10 naszego FAQ:
FAQ & poradniki czyli przeczytaj zanim założysz temat w tym dziale

Napisane przez JoeBlack18
Cała baza zajmuje obecnie około 6 gb natomiast plik postgre SQL zajmuje ponad 10x tyle (62,2gb)

Baza rozdań znajduje się w plikach postgre, jak wyróżniłeś te 6gb?
Ile masz rąk w bazie rozdań? Używasz Note Caddy?

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
JoeBlack18 Autor wątku
JoeBlack18

Baza 7,5kk
Wypakowałem wszystkie pliki rar w których miałem handy+ exportowałem z bazy danych wszystkie moje ręce. Dokładna wielkość 7,2gb. Nie używam note caddy.
Po kliknięciu w HM2 database info jest napisane ,że baza zajmuje 62,5gb.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
salyk

Rozmiar plików .txt, a rozmiar bazy danych nie ma jak porównywać. Zawsze baza jest kilkukrotnie większa. W bazie zawarte są statystyki i mnóstwo danych zaciągniętych z tych plików .txt.

Przy tak dużej bazie danych, wcale się nie dziwię, że baza zajmuje tak dużo miejsca ;) To normalne.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
JoeBlack18 Autor wątku
JoeBlack18

Ok dzięki za odp.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat