Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem TN

11 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
569 Wyświetlenia
Miloszpoker2
Oldschool Grinder

Mam problem z Table Ninja. Zacząłem go używać od dziś i jest kilka próblemów.

1. Sng-opener nie działa jak powinien. Po tym gdy dałem że db grał 18otki to TN wywala mi okienko z turniejowymi filtrami starsów i automatycznie zaznacza tam przedział graczy od 2 do 2. Gdy ustawie normalnie 180 to 180 to po chwili znowu mi zmienia.

2. Korzystam ze starsowych hotkeysów, więc wszystkie te z TN wyczyściłem. Jednak wciąż domyślnie wyświetla mi się raise za 3.5bb a nie jak powinno być w standardzie za 2bb.

3. Gdy zaczynam robić na kogoś notatke to cały stoł robi się czarny i widać tylko nie wielkie place normalnego stołu.

Jak tylko takie coś przydarzy się jeszcze raz to spróbuje zrobić skrina bo ten który myślałem że zrobiłem nie wyszedł.

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
Miloszpoker2 Autor wątku
Miloszpoker2
Oldschool Grinder

bump

Odpowiedz
Cytat
Miloszpoker2 Autor wątku
Miloszpoker2
Oldschool Grinder

bump!

Odpowiedz
Cytat

Odezwij się na Skype "kwejk.pl" to Ci to ustawę ;)

Odpowiedz
Cytat
tomekgchm
Elite Grinder

@up
Wrzuć jakieś screeny z ustawienia, albo jak Ci się nie chce to też będę się odzywał na skype.

1. Ustawiasz filtr pod te gierki, które chcesz grać, potem zapisujesz. Widocznie na początku miałeś źle zapisane i teraz Ci tak wyskakuje. Ciężko mi to tak na sucho wyjaśnić, ale tutaj masz wszystko jasno opisane.

https://polska.pokerstrategy.com/video/21606/ - ogólnie
https://polska.pokerstrategy.com/video/22329/ - tu typowo pod sng

2. W sng sensei w zakładce betting możesz sobie ustawić sizingi. Nie używam tych starsowych, ale w TN mam tak.

10/20 podbija 3.5bb
15/30 3bb
25/50 2.5bb
50/100+ 2bb

W zakładce pot betting masz też sizing do cbetu na f/t/r i do 3betu.

_________

Automatycznie wybiera zakładkę "info". Pierdoła, ale pomocna.

- evLeisure

Gdzie to ustawić?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez tomekgchm
W sng sensei w zakładce betting możesz sobie ustawić sizingi. Nie używam tych starsowych, ale w TN mam tak.

O ile automatyczne ustawienie sizingu post flop jest imo pomocne to ustawienia pre flopu zostawiłem w spokoju - dobieram je P*'owymi hotkeysami i scrollem na myszce. Zbyt często imo stosuje się różne niestandardowe sizingi pre flop, aby móć to jakoś ustawić. To już nie te czasy, aby stosować zasady typu "+1BB na limpera" ;)

Napisane przez tomekgchm
Gdzie to ustawić?

W zakładce "Annoyances".

Screeny czego wrzucić? Miłosz ma porozwalane wszystkie ustawienia, więc chciałem mu na Skypie po prostu mój config przesłać.

Odpowiedz
Cytat
tomekgchm
Elite Grinder

Miałem mały problem z openerem, ale chyba już ogarnąłem. Powiedz tylko co masz w Max per cycle i seconds between cycles grając tylko 2.5$ w 'godzinach szczytu'.

___
+1bb per limper i tak nie działa :(. Anyway mam to ustawione tylko po to, żeby ręcznie nie wpisywać, bo mam scroll popsuty :rolleyes:.

Odpowiedz
Cytat
Miloszpoker2 Autor wątku
Miloszpoker2
Oldschool Grinder

evLeisure- odezwe się wieczorem :)

Odpowiedz
Cytat

Tak samo jak jest standardowo, czyli Max per cycle - 1, a Seconds between cycles - 30.

Problem w SNG Openerze może sprawić "Target numer" jeśli zapomnimy, że "numer" po angielsku to też "ilość" ;)

Miloszpoker2
Właśnie zaczynam sesje, którą kończę koło pierwszej, więc może mnie nie być na Skype.

Odpowiedz
Cytat
tomekgchm
Elite Grinder

U mnie jest number :f_thumbsup:. Dzięki za pomoc :fdrink.

Odpowiedz
Cytat

O "number" mi chodziło ;)

Odpowiedz
Cytat