bo mam teraz 2 wersje trial mi sie skonczył i pamietam ze tam wpisywałem w postgresql inne haslo i user niz standardowe (wziąłem je z forum jakis moderator pisał)
podobne do
postgres, dbpass ale troche dłuższe szukam na forum ale nie moge znalezc
z góry dzikuje za pomoc pozdrawiam
Napisane przez Winnc
Wybaczcie za spam, ale MUSZĘ!pomurzcie
byś lepiej pomógł miodek ♠_biggrin:
tak apropo to ty nigdy się nie mylisz i błędów nie popełniasz
Witaj.
Domyślnie:
user: postgres
hasło: postgrespass
Jak nie pomoże to w punkcie 5 FAQ znajdziesz instrukcje jak je zresetować.
Pozdro.
Napisane przez imgoingtomirage
Witaj.Domyślnie:
user: postgres
hasło: postgrespassJak nie pomoże to w punkcie 5 FAQ znajdziesz instrukcje jak je zresetować.
Pozdro.
a nie wiesz jakie jest inne podobne bo pamietam ze któryś z moderatorów odpisywał komuś i tamto mi pasowało bo to standardowe nie pasuje wyskakuje mi cos takiego" unable to connect to this database . please check the configuration"
to zanczy ze nie moze sie połączyc bo złe user i hasło tak??
Inne możliwe to "dbpass" i musisz być pewien oczywiście, że usługa serwera jest wcześniej uruchomiona: Start->Programy->PostgreSQL->Start Server.
dzięki imgoingtomirage
troche mnie nie było ale problem mam ciągle ten sam
a jak uruchamiam serwer start serwer
to wyskakuje mi "wystapił błąd systemu 5 odmowa dostępu
jak byś mógł coś pomuc to byłbym wdzięczny pozdrawiam
To znaczy, że nie działasz na koncie administratora, a serwer musi być uruchamiany z prawami administratora.
dzięki
nie wiem czy moze tak być ale teraz odpalam postqresql i pt3 bez podawania hasła pozmieniał tam w pliku w 2 miejscach
i zmień "md5" na "trust" (bez cudzysłowów), zapisz plik. i śmiga
moge tak to zostawić?
Witam. Mam podobny problem ale u mnie folder C:\Program Files\PostgreSQL\8.4\data , jest pusty i nie ma w nim pliku "pg_hba.conf". Niedawno zmieniłem system operacyjny z windowsa XP na windows 7 i muszę jakoś się pozbyć starej bazy postgreSQL , bo podczas próby logowania zarówno na baze jak i HM'a wyskakują najróżniejsze błędy. Proszę o pomoc.
Witam.
Usuwanie starej bazy i resztki po niej: https://polska.pokerstrategy.com/software/article/752/ a potem instalujesz nową, polecam wersję 8.4.
Pozdrawiam.
Postąpiłem zgodnie z instrukcją usuwania bazy lecz dalej po uruchomieniu HM'a wyskakuje tabelka w której mam podany numer bazy wraz z portem i wymagane jest hasło i login. Wyszukiwałem plików związanych z postgreSQL ,usunąłem baze przez CMD, przeszukiwałem ukryte foldery i raczej nie ma po nim żadnych pozostałości , jednak ciągle jest tak jakby istniała ta stara baza. Co mogę jeszcze zrobić ?
W końcu się udało.
Robiłem wszystko zgodnie z instrukcjami ale dalej nie działało. Spróbowałem raczej 'na farta' zrobić tak jak przy pierwszej instalacji HM'a i najpierw zainstalowałem Elephanta ,a wraz z nim postgreSQL'a i to właśnie przez Elephanta utworzyłem w końcu sprawną bazę danych. Nie wiem czemu właśnie dopiero po tym wszystko było ok ale ważne ze działa
Także rada ode mnie na przyszłość : "Jeśli nic ci nie wychodzi poproś o radę słonia , on pomoże".
Trzeba było usunąć użytkownika postgres ( net user postgres /delete).
Z elephantem udało się, bo nowa wersja tworzy domyślnie użytkownika elephant (a nie postgres).