Czesc mam pytanie. Czy jak przeniose folder Postgresql z C na innych dysk to cos popsuje ? strasznie duzo miejsca mi zajmuje to ;] a przeinstalowywac Hma tez mi sie nei chce za bardzo ^^
Witam,
jeśli przeniesiesz to baza danych przestanie Ci działać, po prostu ją zniszczysz. Co więcej, gdy ja kiedykolwiek próbowałem zainstalować postgresql na innym dysku niż systemowy C, miałem ogromne problemy i nigdy nie udało mi się HUD'a odpalić. Pozostaje Ci jedynie powiększyć partycję systemową.
Pozdrawiam serdecznie
Napisane przez HandOnFire
a moge to zrobic nie przeinstalowujac WIN?
mozesz
Partition Magic
Napisane przez salyk
Co więcej, gdy ja kiedykolwiek próbowałem zainstalować postgresql na innym dysku niż systemowy C, miałem ogromne problemy i nigdy nie udało mi się HUD'a odpalić. Pozostaje Ci jedynie powiększyć partycję systemową.
No bez przesady
Od zawsze mam osobną partycję na postgresa + PT + roomy i śmiga jak powinno
Pozdrawiam
Napisane przez Urbi23
No bez przesadyOd zawsze mam osobną partycję na postgresa + PT + roomy i śmiga jak powinno
Pozdrawiam
![]()
Ja Ci powiem, że nie polecam tego rozwiązania. Gdzieś w necie wyczytałem żeby trzymać postgres na systemowej. Poza tym przynajmniej u mnie się krzaczyło jak nie wiem jeśli tylko próbowałem zainstalować to poza partycją systemową
Może po prostu Ty jesteś inny
albo Twój komp
Graty, że Ci dziabie
Gdzieś w necie wyczytałem żeby trzymać postgres na systemowej.
A ja gdzieś w necie wyczytałem, że homoseksualiści stanowią 11% populacji, żeby być cool trzeba chodzić po galeriach i żeby nie hibernować lapka, bo psuje się od tego RAM
Tak że, nie wierz we wszystko
Pozdrawiam
a powie mi ktos jak to zrobic z tym partion magic?
Uruchamiasz PartitionMagic i przydzielasz partycji C więcej miejsca. Ot co
Pozdrawiam
ale chce przeniesc troche miejsca z D na C. Zmniejszylem pojemnosc D i jak dodac go na C?
ale chce przeniesc troche miejsca z D na C. Zmniejszylem pojemnosc D i jak dodac go na C?
zajrzyj tutaj:
Vista- pełny dysk C
Powinno pomóc
to wszystko wiem, tylko niestety jak dodaje miejsce na C i klikam apply to przy probie formatowania dysku wyskakuje "error while executing Batch, too few cluster" czyli pewnie jakies bledy na dysku i juz sie nic nie da zrobic?
Przy zmianach nie formatuje się dysków. W PM masz widoczne załóżmy 2 partycje, C i D. Z lewej strony partycji D przesuwasz suwak w prawo i w tym momencie robisz miejsce dla partycji C:, analogicznie dla partycji C: przesuwasz suwak z prawej strony w wolne miejsce po partycji D:. Po tych czynnościach masz informację, że do wykonania są 2 działania. Klikasz Apply i następuje restart. Przed uruchomieniem systemu pojawi Ci się okno PM i zacznie się proces zmian w partycjach. Cała filozofia.
Najważniejsze to zmniejszać partycje z dobrej strony, żeby zrobić miejsce po odpowiedniej stronie.
Kolejność:
1. chkdsk ( w konsoli - start=>uruchom=>cmd )
2. defrag
3. zmiana rozmiaru partycji
Salyk wygląda na to ,że jednak bazę można przenosić na inny dysk. Film na ten temat z rosyjskiego PS http://ru.pokerstrategy.com/video/5728
Pozdro