Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Postgresql

19 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
842 Wyświetlenia
HandOnFire

Czesc mam pytanie. Czy jak przeniose folder Postgresql z C na innych dysk to cos popsuje ? strasznie duzo miejsca mi zajmuje to ;] a przeinstalowywac Hma tez mi sie nei chce za bardzo ^^

18 odpowiedzi
salyk

Witam,

jeśli przeniesiesz to baza danych przestanie Ci działać, po prostu ją zniszczysz. Co więcej, gdy ja kiedykolwiek próbowałem zainstalować postgresql na innym dysku niż systemowy C, miałem ogromne problemy i nigdy nie udało mi się HUD'a odpalić. Pozostaje Ci jedynie powiększyć partycję systemową.

Pozdrawiam serdecznie

HandOnFire Autor wątku
HandOnFire

a moge to zrobic nie przeinstalowujac WIN?

adramalech

Napisane przez HandOnFire
a moge to zrobic nie przeinstalowujac WIN?

mozesz :)

Partition Magic

Urbi23

Napisane przez salyk
Co więcej, gdy ja kiedykolwiek próbowałem zainstalować postgresql na innym dysku niż systemowy C, miałem ogromne problemy i nigdy nie udało mi się HUD'a odpalić. Pozostaje Ci jedynie powiększyć partycję systemową.

No bez przesady ;) Od zawsze mam osobną partycję na postgresa + PT + roomy i śmiga jak powinno

Pozdrawiam :)

salyk

Napisane przez Urbi23
No bez przesady ;) Od zawsze mam osobną partycję na postgresa + PT + roomy i śmiga jak powinno

Pozdrawiam :)

Ja Ci powiem, że nie polecam tego rozwiązania. Gdzieś w necie wyczytałem żeby trzymać postgres na systemowej. Poza tym przynajmniej u mnie się krzaczyło jak nie wiem jeśli tylko próbowałem zainstalować to poza partycją systemową ;)

Może po prostu Ty jesteś inny :P albo Twój komp ;)
Graty, że Ci dziabie :P

Urbi23

Gdzieś w necie wyczytałem żeby trzymać postgres na systemowej.

A ja gdzieś w necie wyczytałem, że homoseksualiści stanowią 11% populacji, żeby być cool trzeba chodzić po galeriach i żeby nie hibernować lapka, bo psuje się od tego RAM

Tak że, nie wierz we wszystko ;)

Pozdrawiam

HandOnFire Autor wątku
HandOnFire

a powie mi ktos jak to zrobic z tym partion magic?

Urbi23

a powie mi ktos jak to zrobic z tym partion magic?

Uruchamiasz PartitionMagic i przydzielasz partycji C więcej miejsca. Ot co ;)

Pozdrawiam

HandOnFire Autor wątku
HandOnFire

urbi pomoglbys mi z tym na skypie albo gg bo nei daje rady ;/

HandOnFire Autor wątku
HandOnFire

pomoze ktos?

Urbi23

Wybierasz partycję, potem Resize i ot cała filozofia :)

Pozdrawiam

HandOnFire Autor wątku
HandOnFire

ale chce przeniesc troche miejsca z D na C. Zmniejszylem pojemnosc D i jak dodac go na C?

salyk

ale chce przeniesc troche miejsca z D na C. Zmniejszylem pojemnosc D i jak dodac go na C?

zajrzyj tutaj:
Vista- pełny dysk C
Powinno pomóc ;)

HandOnFire Autor wątku
HandOnFire

to wszystko wiem, tylko niestety jak dodaje miejsce na C i klikam apply to przy probie formatowania dysku wyskakuje "error while executing Batch, too few cluster" czyli pewnie jakies bledy na dysku i juz sie nic nie da zrobic?

mscinek

Przy zmianach nie formatuje się dysków. W PM masz widoczne załóżmy 2 partycje, C i D. Z lewej strony partycji D przesuwasz suwak w prawo i w tym momencie robisz miejsce dla partycji C:, analogicznie dla partycji C: przesuwasz suwak z prawej strony w wolne miejsce po partycji D:. Po tych czynnościach masz informację, że do wykonania są 2 działania. Klikasz Apply i następuje restart. Przed uruchomieniem systemu pojawi Ci się okno PM i zacznie się proces zmian w partycjach. Cała filozofia.
Najważniejsze to zmniejszać partycje z dobrej strony, żeby zrobić miejsce po odpowiedniej stronie.

Kirys

Kolejność:
1. chkdsk ( w konsoli - start=>uruchom=>cmd )
2. defrag
3. zmiana rozmiaru partycji

HandOnFire Autor wątku
HandOnFire

podacie gg panowie w razie jakbym mial problem ?

szok38

Salyk wygląda na to ,że jednak bazę można przenosić na inny dysk. Film na ten temat z rosyjskiego PS http://ru.pokerstrategy.com/video/5728
Pozdro