Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Postgresql

11 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
847 Wyświetlenia
david14227

Witam. Mam problem z hm2. Ostatnio padł mi dysk i mój informatyk wymienił na nowy k zgrał wszystkie dane ze starego. Problem jest tego typu że gdy wchodzę do hm2 i wpisałem klucz następnie szuka PostgreSql lecz nie może znaleźć tej bazy choć mam ją na dysku c. Co mam zrobić ?

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
Moderator
Elzo2012

Może instalując system użyłeś inną nazwę użytkownika i jest problem z uprawnieniami.

Odpowiedz
Cytat
SzybkiJack

Zrob backup i sprobuj recznie dodac do hm

Odpowiedz
Cytat
david14227 Autor wątku
david14227

Tylko właśnie ja go nie instalowałem :/ ale dane z starego dysku mam skopiowane . Back up czyli reinstalke hm2 ?

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

Raczej reinstalka postgrsql, tylko takiej samej wersji; taka nadinstalacja. HM nie widzi w rejestrze wpisów postgresql.

Odpowiedz
Cytat
david14227 Autor wątku
david14227

no właśnie próbuje to robić tylko jedną wersje wypróbowalem i to nie była 11.1 . Teraz próbuje 10.5 nad instalowac na ten folder, Bo w menu Odinstaluje/zmień programy nie widac nie których programów bo one zostały tylko skopiowane z poprzedniego dysku :/
a da sie notki o graczach gdzies znaleźć ?

Odpowiedz
Cytat
david14227 Autor wątku
david14227

a jak sprawdzić która wersję trzeba zainstalować ? bo nie pamiętam jaka kiedyś była instalowana

Odpowiedz
Cytat
david14227 Autor wątku
david14227

a da sie tez gedzieś sparawdzic jaką miałem nazwe użytkownika tej bazy , bo możliwe że ją zmieniałem chociaż juz nie pamiętam

Odpowiedz
Cytat
david14227 Autor wątku
david14227

Dobra dostałem się do mojej bazy danych lecz nie ma w nich żadnych rozdań. Da się importować te rozdania ?

Odpowiedz
Cytat
SzybkiJack

Jesli zgral ci wszystkie dane to hm i tak rozdania przechowuje w folderze to mozesz zalozyc nowa baze i importowac te dane, jesli nie mozesz znalezc starej bazy.

W sumie hm to nie pamietam ale pt4 ma takie cos jak folder processed gdzie trzyma wczytane rozdania.

I tak jak napisali dane zgral, ale brakuje jakis wpisow w rejestrach czy cos, najlepsza opcja bylo byl znalezienie zrobienie backupu tej bazy albo znalezienie pliku ktory to przechowuje i instalacja postgresa a nastepnie import

Odpowiedz
Cytat
david14227 Autor wątku
david14227

No coś tam się znam na kompach ale ekspertem nie jestem. Te programy wszystkie są skopoowane że statego tylko że nie są tak jakby zainstalowane .No i to jest na tej zasadzie że dostałem się do tej mojej starej bazy danych bo miałem inne hasło niż to domyślne i wreszcie przypomniałem sobie. Tylko wchodzę a tu pusto nie ma rozdan. Będę dzisiaj próbował wrzucić je jakoś to hm2 bo znalazłem plik gdzie są zapisane rozdania. Tylko pytanie czy format będą odpowiedni bo one są zapisane w notatniku. http://haker.nie-spamuj.eu/sieci.html Trochę szkoda bo ponad 200 k rozdań tam było. Jak myślicie ?

Odpowiedz
Cytat