Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PostgreSQL

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
284 Wyświetlenia
dawid87juve

Witam,

Dzisiaj włączyłem HM i wyskoczył komunikat: cannot connect to PostgreSQL, więc skorzystałem z instrukcji HM, gdzie radzili zainstalować ponownie PostgreSQL i dali linka z którego można było go pobrać. Pobrałem i zainstalowałem, ale nie odinstalowywałem tego starego PostgreSQL. Po instalacji włączyłęm HM i nagle wyskoczył jakiś kreator. Nie chciało mi się czytać więc naciskałem next aż w końcu uruchomił się HM, z tym że z zupełnie nową bazą. Jest tylko jeden możlwiy gracz do wyboru (a grałem na kilu roomach). Hm stworzył nową bazę, a ja chce, wrócić do tej poprzedniej. Jak to zrobić?

Teraz w folderze HM2 Database mam 3 foldery: te 2 stare: HoldemManager2Database i HoldemManager2Database_Obsolete i jeden nowy HoldemManager2 z tą nową bazą. Jak zrobić żeby HM wczytywał ręce z z folderu HoldemManager2Database?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
salyk

Witaj,

w HoldemManagerze wybierz Database (lewa góra) i co tam masz do wyboru? Jeśli jest tam Twoja baza to ją po prostu włącz i ustaw jako defaultową.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
dawid87juve Autor wątku
dawid87juve

Mam coś takiego

Odpowiedz
Cytat
salyk

Czyli tak, jak myślałem, przeinstalowując Postgresa usunąłeś bazy danych.

Sprawdź czy te foldery ze starymi bazami danych nie są w ogóle puste.

Jeśli nie są, to polecam zgłoszenie problemu do supportu HoldemManagera, bo to jednak cięższy problem będzie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
dawid87juve Autor wątku
dawid87juve

Te foldery nie są puste. Odpisali mi na forum HM, żebym zaimportował z tych starych folderów ręce i wgrały się do tej nowej bazy. Problem rozwiązany

Odpowiedz
Cytat
maciej92

Witam,

Dzisiaj również u mnie podczas włączania hm2 pojawił się komunikat cannot connect to PostgreSQL. Nie za bardzo wiedziałem co zrobić, uruchomiłem ponownie komputer i wtedy HM odpalił się normalnie.
Problem pojawił się kiedy usiadłem do stolików zoom na ps, w lewym górnym rogu pojawia się Waiting for hands, ale hud się nie wyświetla, ręce zapisują się i widać je w HMie. Na zwykłych stolikach wszystko działa elegancko.
Zaktualizowałem HM - wersja 2.0.0.7828, ale to nic nie pomogło.
Proszę o pomoc, co zrobić, aby hud się wyświetlał?
EDIT: jednak to był problem z aktualizacją pokerstars a nie z hudem, już wszystko zrobione, można usunąć post

Odpowiedz
Cytat
ryhukox

uruchomiłem ponownie komputer i wtedy HM odpalił się normalnie.

Dzięki, bo znowu bym się z tym męczył :fdrink

Odpowiedz
Cytat