Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PostgreSQL

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
402 Wyświetlenia
mati133

Mam problem bo elephant nie dzialal mi na pokerstarsie i zaczalem kombinowac , kasowac elephanta i postrgresql bo liczylem na to ze zainstaluje to wszystko od nowa i bedzie po problemie , a teraz po instalacji elepanta wyskakuje mi caly czas:

Pierwszy krok to utworzenie nowej bazy danych posluzy ona do importowania rozegranych rak zapamietaj i wprowadzic nazwe uzytkownika i haslo a nastepnie kliknij ok.

Biore ok

Wpisuje dane i wyskakuje Polaczenie do serwera bazy danych utracone :|

Co mam dalej robic help plx!!!

Mam windowsa 7 , prosze nie odsylajcie mnie jak odinstalowac postgre poprawnie do FAQ bo czytalem to i nie wiem dalej co z tym zrobic. Szczerze to nie jestem zbyt biegly w jakichs oprogramowaniach na kompie itd dlatego prosilbym kogos o pomoc !!

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
yaqbpl

a co dokladnie zrobiles?
skasowales czy odinstalowales postgresql?

najpierw doprowadz do tego zeby sam postgresql dzialal poprawnie.
moze trzeba go od nowa zainstalowac.

Odpowiedz
Cytat
mati133 Autor wątku
mati133

odinstalowalem w dodaj usun programy , potem skasowalem pozostalosc ( chociaz nie wiem czy odinstalowalem , skasowalem wszystko poprawnie bo widzialem w faq ze trzeba kasowac tez jakiegos uzytkowniika z windowsa ) Chcialbym zainstalowac wszystko od nowa i postgre i elephanta tylko nie wiem skad wziasc postgre zeby od nowa zainstalowac i zeby wszystko dzialalo poprawnie

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage

Pytałeś już w innym temacie, nie wiem po co zakładasz nowy: Kopiowanie bazy danych i usunięcie PostgreSQL

tylko nie wiem skad wziasc postgre zeby od nowa zainstalowac i zeby wszystko dzialalo poprawnie

Wystarczyło wpisać w Google PostgreSQL: http://get.enterprisedb.com/postgresql/postgresql-8.4.9-1-windows.exe

Jeżeli przy instalacji pyta Cię o hasło do istniejącego użytkownika to znaczy, że nie zrobiłeś wszystkiego tak jak w poradniku do którego link podałem Tobie w drugim temacie.

Odpowiedz
Cytat
mati133 Autor wątku
mati133

ok tylko ze ja mam windows 7 a tutaj podane jest dla visty i xp takze nie bardzo wiem z ktorego skorzystac :D

Odpowiedz
Cytat
mati133 Autor wątku
mati133

Ok dzieki wszystko mi jhuz dziala poprawnie!!

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage

Lokalizacja folderów będzie podobna jak w przypadku Visty.

Odpowiedz
Cytat