Witam.
Przeinstalowywalem system Win7 i mam problem z postgres mianowicie pokazuje mi sie info po zalogowaniu database server connection failed czy cos takiego.Wykorzystalem juz wszystkie znane mi opcje i nic nie pomaga.
Tworzylem sam folder postgres,uruchamiam instalatora jako administrator program rowniez i nic.
Czy musi byc zainstalowana jakakolwiek baza danych z obojetnie jakiej platfromy aby takie cos nie wyskakiwalo czy to nie ma znaczenia bo moze tu jest u mnie problem(nie mam zainstalowanej zadnej platformy pokerowej na swoim kompie).
Hej,
Start -> Usługi -> sprawdź czy masz włączoną usługę PostgreSQL. Jeśli jej nie masz na liście to oznacza, że nie masz zainstalowanego Postgresa. Możesz go pobrać z oficjalnej strony, wybierz wersję 9.0 i chyba 9.3 działają z PokerTrackerem do tego musisz wybrać wersję 32 lub 64 bitową w zależności od systemu jaki posiadasz.
Pozdrawiam.
Niestety to nie pomaga. Pod HM2 moze byc jakakolwiek wersja postgresa? Chyba zrobie reinstall jeszcze raz i zaczne bawic sie od poczatku bo juz mnie nosi.
Tylko nie wie co nie pomaga, bo nie napisałeś co zrobiłeś. Masz na liście usług PostgreSQL?
Reinstal systemu chcesz zrobić? Czy Hold'em Managera? Praktycznie w tym samym momencie jak odpisywałem Tobie to także odpisywałem na identyczny temat dotyczący PokerTrackera i bazy danych PostgreSQL, dlatego o nim wspomniałem. Tu jest dokładna instrukcja rozwiązanie Twojego problemu: Can not Connect / Failed to Start PostgreSQL
Wspomniana jest tam wersja 8.4 oraz 9.0
Problem rozwiazany.Przeinstalowalem system,zainstalowalem wszystkie sterowniki i zainstalowalem postgres i hma bez zadnych problemow.
A problem tkwil w tym ze przy instalacji postgres nie chcialo mi zainstalowac microsoft visual c nie wiem czemu.tworzyla sie folder psqinstall z plikiem exe do instalacji.za kazdym razem gdy chcialem to zainstalowac to pojawial sie komunikat na czerwoni ze jest jakis blad i za cholere nie moglem tegi odpalic.
Na szczesci po poniwnym formacie proces instalacji postgresa i hma przessedl bez najmniejszych problemow.
Dało się to naprawić bez formata. Tak na przyszłość to warto lepiej problem opisywać. Komunikaty o błędach są po to aby dowiedzieć się dlaczego coś nie działa. Jak idziesz do lekarza to mówisz co Cię boli i dopiero wtedy dostajesz receptę. Jak nie powiesz co Ciebie boli to lekarz Ci w niczym nie pomoże
Wiem,ale dopiero w pozniejszym czasie zorientowalem sie w czym lezy problem. Probowalem instalowac kilka razy tego postgresa(install-kasowanie i od nowa) uznalem ze moga gdzies siedziec mimo wszystkie jakies pliki i postanowilem zrobic reinstall i zainstalowac go od razu po wgraniu sterownikkow zeby nie tracic duzo czasu i sie udalo.