Witam, chciałem się dostac do bazy danych danych po raz pierwszy od czasu formata kompa, żeby zrobić porządkowanie bo przez to podobno baza szybciej chodzi, ale jest potrzebne hasło żeby tam wejść, a ja mam 5 różnych mozliwości haseł jeśli chodzi o logowanie do tego typu rzeczy jak baza danych, pokerstrategy maile itp, wpisałem wszystkie możliwości a jemu cos odwala że każde hasło jest złe :(. Znacie jakąś mozliwośc żeby sie tam wpiepszyc bez hasła? Albo jak je wydobyć z PT4 bo on sie jakoś z tą bazą łączy. No chyba żeby popiepszyc to porządkowanie tej bazy bo jak na razie to tylko troche przy starcie zooma jest opóźnienie a potem już ok.
Witaj VonBucek2,
Spróbuj jednego z poniższych haseł:
- dbpass
- postgrespass
Jeśli one nie pomogą to:
-> FAQ & poradniki czyli przeczytaj zanim założysz temat w tym dziale - punkt 5.
Nie wiem tylko w jaki sposób chcesz tą bazę uporządkować ♠_rolleyes:
Pozdrawiam.
Wielki thx za wsparcie
Udało mi się dostać :sdrink
PS. wchodze w bazy danych, klikam prawym przyciskim myszy na tą którą wybieram, potem klikam porządkowanie i mam takie okno i 3 możliwości VACUUM, ANALIZE, REINDEX. To troche przyspieszy baze
Robiłeś to zapewne za pomocą pqAdmin? Tą samą operację możesz zrobić za pomocą PokerTrackera -> Database -> Database Managment.
Na stronie PokerTrackera jest tutorial dotyczący przyspieszenia działania bazy danych oraz konfiguracji samego dysku twardego. Jednak nigdy nie stosowałem się do rad tam zawartych. Znajdują się w sekcji PokerTrackera 3 ale są raczej uniwersalne:
-> Performance Tuning Hard Drives
-> Performance Tuning PostgreSQL
Prawdopodobnie w weekend jak będę miał trochę wolnego czasu to się tym tematem bardziej zainteresuję
Pozdrawiam.